Tetris Beat, cel mai nou joc din universul Tetris, a fost dezvoltat de studioul românesc Amber

Autor: Cosmin Aionita | 24.08.2021
Tetris Beat, cel mai nou joc din universul Tetris, a fost dezvoltat de studioul românesc Amber
Foto: Amber

Amber, cel mai mare studio dezvoltator de jocuri video independent din România, anunță lansarea Tetris Beat, un joc exclusiv Apple Arcade care îmbină gameplay-ul clasic al Tetris cu mecanici de ritm inovatoare și care conține muzică exclusivă de la un line-up divers și eclectic de artiști populari.

Lansat de N3TWORK, Tetris Beat este un joc co-dezvoltat împreună cu Amber, în producție fiind implicată o echipă internațională de 25 de specialiști. Coloana sonoră cuprinde o serie diversă și eclectică de muzicieni, printre care Alison Wonderland, GARZA (de la Thievery Corporation), Hannah Diamond, Octo Octa, Dawud, CINTHIE și mulți alții. Jocul conține 18 melodii dance, rap și pop, urmând ca în fiecare lună să fie adăugate noi melodii dintr-o varietate mare de genuri.

Jaime Gine, CEO Amber, a precizat:

Dezvoltarea integrală a unui titlu cu o asemenea greutate precum Tetris arată nivelul de profesionalism și de talent în care se află astăzi Amber, dar și cât de mult a crescut la nivel global: la crearea jocului a contribuit o echipă extrem de diversă, alcătuită din specialiști din studiourile noastre din București, Guadalajara, Montreal și nu numai.

Trei moduri de joc inedite

În Tetris Beat, jucătorii pot alege unul dintre cele trei moduri de joc, fiecare dintre ele oferind o variantă unică a experienței de bază a jocului Tetris.

În modul Drop, o fuziune între jocul clasic și un gameplay bazat pe ritm, jucătorii rotesc și așază Tetriminos pe beat, păstrând ritmul pentru a construi cel mai mare lanț de combo-uri și a obține un scor cât mai mare.

Modul Tap este mai casual și axat pe ritm, dar păstrează elemente ale strategiei Tetris. Modul Marathon este Tetris-ul pe care toată lumea îl cunoaște și îl iubește și permite jucătorilor să-și personalizeze propria coloană sonoră. Pe Apple TV, jucătorii pot juca multiplayer pe același ecran în modul Marathon.

Cu aceste trei moduri, Tetris Beat oferă divertisment pentru toți jucătorii, indiferent de experiența lor cu jocurile Tetris sau cele bazate pe ritm. De asemenea, jocul include și trei niveluri de dificultate pentru fiecare mod, împreună cu clasamente pentru fiecare melodie, care le permit jucătorilor să-și provoace prietenii din întreaga lume.

Tetris Beat poate fi jucat pe iPhone, iPad, Mac și Apple TV și oferă suport pentru controller fizic și Spatial Audio pentru AirPods Pro și AirPods Max.

Tetris Beat
Foto: Amber

Sursa: Amber

Urmărește Go4Games.ro pe Google News