Personajele din jocuri video cu cele mai mari salarii. Cât câștigă Solid Snake?

Autor: Adrian Popa | 03.05.2022
Personajele din jocuri video cu cele mai mari salarii. Cât câștigă Solid Snake?
Foto: Steam

Personajele din multe jocuri video au propriile profesii, iar în unele cazuri știm câți bani câștigă de pe urma acestora. Site-ul Solitaired a realizat o cercetare pentru a vedea ce salarii au personaje faimoase.

Pe primul loc se situează Handsome Jack, principalul „băiat rău” din franciza Borderlands. Acesta este CEO-ul organizației Hyperion și are un salariu anual de 434.524 de dolari. În acesta nu sunt incluse bonusurile. În viața reală, pe lângă salarii, șefii de mari companii primesc diferite alte recompense, precum pachete de acțiuni, care uneori pot ajunge la milioane de dolari. De aceea, cel mai probabil Jack are venituri anuale mult mai mari, dar aici vorbim doar despre salarii.

Pe locul al doilea se află Solid Snake din Metal Gear Solid, cu un salariu anual de 139.632 de dolari. El este un fost spion, devenit soldat de elită și mercenar.

Podiumul este întregit de virologul Albert Wesker din Resident Evil, cu 117.557 de dolari pe an.

Pe locul patru vine un alt soldat, Alex Mason din Call of Duty. El are un salariu anual de 106.905 dolari. Top cinci este întregit de Max Payne din jocul cu același nume, care are un venit de 98.600 de dolari.

Soldații obișnuiți nu câștigă foarte mulți bani în universurile din jocurile video. Cloud Strife din Final Fantasy VII are, potrivit Solitaired, un venit anual de doar 25.000 de dolari. Mai bine se angajează la un lanț fast-food!

Mai puțin decât Strife câștigă, însă, faimoșii Pac-Man (20.670 de dolari ca paznic) și cavalerul Link din Legend of Zelda (25.533 de dolari).

Master Chief, remunerat modest

Nu întotdeauna faima aduce și mulți bani. Master Chief din Halo nu este plătit regește, deși are o misiune extrem de importantă: să salveze lumea. El încasează, în 12 luni, 70.000 de dolari. Nu știm, însă, cât de puternică este moneda în secolul 26.

Unele personaje din jocuri video nu și-au ales meseria pentru bani. Arheologul britanic Lara Croft are un salariu destul de modest, de 54.690 de dolari, dar banii nu sunt o problemă, deoarece ea provine dintr-o familie nobilă bogată.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News