Șopârla Gex ajunge pe platformele moderne

Autor: Adrian Popa | 13.07.2023
Șopârla Gex ajunge pe platformele moderne
Foto: captură din video (YouTube/Limited Run)

Publisherul și distribuitorul de jocuri video Limited Run Games a anunțat că va aduce trilogia Gex (Gex, Gex: Enter the Gecko and Gex 3: Deep Cover Gecko) pe platformele moderne. Jocurile vor fi disponibile pentru Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X/S și PC.

Compania care deține drepturile intelectuale asupra titlurilor este Square Enix.

Jocurile vor fi reconstruite folosind motorul grafic Carbon Engine, care aparține Limited Run Games. Unealta a fost dezvoltată pentru a aduce jocuri clasice pe consolele moderne.

Citește și: Hitul Stumble Guys ajunge pe console. Primele modele pe care va putea fi jucat

Primul joc Gex a fost lansat în 1995 de Crystal Dynamics, pentru consola 3DO Interactive Multiplayer. Personajul principal este o șopârlă gecko mare consumatoare de programe de televiziune. Gex este absorbit, prin intermediul televizorului, în Media Dimension, un mediu controlat de mogulul Rez. Acesta din urmă dorește să transforme șopârla în mascota rețelei lui de televiziune. Gex trebuie să găsească telecomenzile care îi permit să distrugă televizoarele care îl împiedică să revină în lumea de afară.

Limited Run Games nu a oferit informații suplimentare despre jocurile Gex, precum prețurile sau data de lansare.

Salvarea jocurilor clasice este necesară, deoarece majoritatea dispar. Potrivit unui nou studiu realizat de Video Game History Foundation, 87% din jocurile lansate înainte de 2010 nu mai sunt disponibile pe platformele moderne.

Sursa: Kotaku

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News