Prăbușirea imperiului Vice: Publicația de gaming Waypoint, închisă

Autor: Adrian Popa | 04.05.2023
Prăbușirea imperiului Vice: Publicația de gaming Waypoint, închisă
Foto: Profimedia Images

Grupul Vice părea, acum 10 ani, să reprezinte viitorul în materie de jurnalism, un „David” care urma să învingă „Goliații” din industria media, vechi de zeci și sute de ani. Astăzi, însă, compania se îndreaptă spre faliment.

Vice a închis pe 2 mai secțiunea sa de gaming Waypoint. Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare de unul dintre jurnaliștii acesteia, Patrick Klepek.

„Echipa, inclusiv eu, a fost desființată de Vice”, a scris el. Informația a fost ulterior confirmată de contul oficial de Twitter al Waypoint.

Divizia a existat timp de șase ani, „o eternitate în media”, după cum spune Klepek. A existat și un serviciu Waypoint+, care putea fi accesat pe bază de abonament.

Citește și: O hartă de CS:GO, creată de un ziar, include o cameră secretă, cu știri interzise în Rusia

Vice Media Group, care în 2017 valora 5,7 miliarde de dolari, se pregătește să intre în faliment, potrivit surselor The New York Times.

Compania a anunțat închiderea Vice News Tonight, programul său de știri de televiziune, și înglobarea Vice World News în Vice News. Grupul media a concediat peste 100 de persoane.

Întreținerea unor publicații de nișă într-un climat economic nefavorabil este dificilă. Washington Post a anunțat că închide Launcher, site-ul său dedicat jocurilor video. Totodată, publicațiile de gaming GameStop și Giant Bomb au fost afectate de concedieri.

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News