Cocoon este noul joc al minții creative din spatele unor titluri precum Limbo și Inside. Când se lansează

Autor: Cosmin Aionita | 05.07.2023
Cocoon este noul joc al minții creative din spatele unor titluri precum Limbo și Inside. Când se lansează
Foto: Annapurna Interactive

Jeppe Carlsen, designer-ul din spatele unor jocuri foarte apreciate precum Limbo și Inside, pregătește lansarea noului său titlu – Cocoon. Anunțul a venit chiar prin intermediul contului său de Twitter: după o perioadă de dezvoltare de șase ani și jumătate, Cocoon urmează să fie lansat pe 29 septembrie 2023.

Descris pe scurt drept “un joc de aventură în care cari o întreagă lume pe umeri”, Cocoon promite platforming, explorare și puzzle-uri inovatoare, jocul fiind inspirat, conform producătorilor, de titluri precum The Legend of Zelda sau Portal.

Mai exact, în Cocoon, fiecare lume există în interiorul unei sfere pe care o poți căra în spinare. Evident, fiecare dintre aceste lumi va beneficia de propriile abilități speciale, precum dezvăluirea secretelor, lansarea de proiectile etc. Va trebui să combini, să manipulezi și să rearanjezi aceste lumi pentru a rezolva puzzle-urile acestui joc.

Și chiar dacă Cocoon se va axa mai mult pe aceste mistere ce trebuie rezolvate, jocul va include și confruntări cu boși, fiecare dintre aceste lupte fiind unice și concepute pentru a scoate în evidență anumite mecanici de joc.

Jocul este realizat de Geometric Interactive, studioul înființat de Carlsen împreună cu Jakob Schmid, la rândul său fost angajat al Playdead (echipa răspunzătoare pentru Limbo și Inside), cu sediul în Copenhaga, Danemarca.

Cocoon va fi publicat de Annapurna Interactive (Stray), urmând să fie disponibil din 29 septembrie 2023, în versiuni pentru PlayStation 5, PlayStation 4, consolele Xbox, Nintendo Switch și PC (Steam).

Sursa: PC Gamer

Urmărește Go4Games.ro pe Google News