Ristar, Comix Zone și VectorMan: Pe ce platforme poți juca titlurile retro preferate de Brad Pitt

Autor: Adrian Popa | 07.11.2022
Ristar, Comix Zone și VectorMan: Pe ce platforme poți juca titlurile retro preferate de Brad Pitt

Brad Pitt a făcut recent o dezvăluire surprinzătoare: se gândește serios să se retragă din activitate, iar unul dintre motivele lui este dorința de a dedica mai mult timp gamingului.

Actorul a spus că are o pasiune specială pentru consola Sega Genesis (Mega Drive în Europa) și a dat exemple de jocuri pe care le preferă. Printre acestea se numără trei titluri clasice: Ristar, Comix Zone și VectorMan.

Vestea bună este că nu ai nevoie de o consolă Mega Drive și de casete pentru a le juca în 2022. Cele trei titluri sunt disponibile și pe alte platforme.

Ristar poate fi jucat pe Steam. Titlul costă doar 1 euro și are un avantaj față de versiunea pentru consola Sega: progresul poate fi salvat. Jocul, în care eroul Ristar scapă galaxia Valdi de tiranul Greedy, poate fi achiziționat și la pachet cu alte 54 de jocuri de Mega Drive, la prețul (promoțional) de 24,22 euro.

Comix Zone, un alt titlu preferat de Brad Pitt, poate fi jucat pe Android și iOS. Jocul, disponibil sub numele Comix Zone Classic, poate fi descărcat gratuit din Google Play și App Store. În acest titlu, jucătorul intră în pielea lui Sketch Turner, un creator de comic book-uri prins în una dintre propriile lui creații.

VectorMan este, de asemenea, disponibil pentru Android și iOS. În acest joc, acțiunea se petrece în viitor, în anul 2049, într-o lume distrusă de poluare, dominată de roboți în frunte cu dictatorul Warhead. Doar VectorMan mai poate salva ultimii oameni de la exterminare.

Cei pasionați de jocurile video retro, care sunt din nou foarte populare, pot descărca gratuit 38 de titluri de pe platforma GOG. Din colecție fac parte titluri foarte vechi, precum, Akalabeth: World of Doom (1980), dar și unele mai recente, precum Samorost 1 (lansat în 2003 și remasterizat în 2021).

Urmărește Go4Games.ro pe Google News