Roblox, victima unui atac informatic. Au fost accesate datele a mii de dezvoltatori

Autor: Adrian Popa | 24.07.2023
Roblox, victima unui atac informatic. Au fost accesate datele a mii de dezvoltatori
Foto: Profimedia Images

Datele a mii de dezvoltatori care au participat la Roblox Developer Conference între 2017 și 2020 au fost accesate de hackeri.

Compania a anunțat că aproape 4.000 de profiluri de dezvoltatori – care conțin adrese de e-mail, numere de telefon, date de naștere, adrese fizice și adrese IP – au fost sustrase. Atacatorii au obținut chiar și informații mai puțin obișnuite, precum măsurile la tricou ale participanților la evenimente.

Deși atacul informatic a avut loc acum doi ani, datele au început să reapară pe internet recent. Mulți dintre cei afectați au început să primească apeluri telefonice, mesaje text sau e-mailuri în care sunt hărțuiți.

Roblox nu a anunțat incidentul până acum. Compania a transmis că au fost contactați toți cei afectați și că a apelat și la experți independenți în această investigație. Mai mult, dezvoltatorii afectați serios de incident vor primi un an de „protecție a identității” de la Roblox. Nu știm exact ce înseamnă acest lucru.

Citește și: Roblox nu mai este un joc pentru copii

Dezvoltatorii de jocuri și experiențe pentru Roblox ar trebui să verifice pe platforma Have I Been Pwned dacă nu cumva adresele lor de e-mail se află printre cele furate de hackeri. Un al doilea pas necesar este activarea autentificării în doi pași pe toate conturile în care sunt folosite adresele de e-mail compromise, dacă acele servicii permit acest lucru.

Troy Hunt, inginerul din spatele Have I Been Pwned, a spus că primele date au apărut pe internet în 2021, în comunități Roblox de nișă. La momentul respectiv, Roblox nu a anunțat pe nimeni din exteriorul companiei că atacul a avut loc.

Sursa: PC Gamer

Urmărește Go4Games.ro pe Google News