Ai grijă de unde descarci jocuri pe internet. Ar putea fi malware

Autor: Adrian Popa | 28.02.2023
Ai grijă de unde descarci jocuri pe internet. Ar putea fi malware
Foto: Shutterstock

Gamerii ar trebui să descarce jocuri doar din surse sigure, precum Steam, Epic Games Store sau GoG, avertizează experții în securitate informatică.

În această perioadă, hackerii distribuie un program periculos care fură informații și afișează reclame nedorite. Acesta este inclus în false versiuni piratate de jocuri video populare, potrivit firmei AhnLab.

Atacul este unic, potrivit reprezentanților furnizorului de servicii de securitate informatică, deoarece poate păcăli programele antivirus și alte sisteme de protecție.

AhnLab a descoperit mai multe site-uri care găzduiau presupuse versiuni piratate ale unor jocuri video precum Elden Ring, Roblox, Dark Souls 3, Red Dead Redemption 2 sau Call of Duty.

În loc de jocuri, victimele primesc ChromeLoader, un program malware periculos cunoscut. Printre altele, acesta afișează reclame nedorite sau fură datele salvate în browsere și în alte locuri.

În acest atac, hackerii folosesc un fișier VHD, care poate fi montat într-un sistem Windows, ca unul ISO.

Între timp, site-urile care găzduiau falsele jocuri au fost închise, dar acestea ar putea apărea în alte locuri pe internet. De aceea, utilizatorii sunt sfătuiți să stea departe de site-uri de torrente sau magazine dubioase de jocuri.

Folosirea unui antivirus bun este, de asemenea, recomandată. Cei care sunt și mai preocupați de siguranța lor pot instala un serviciu de protecție împotriva furtului de identitate, precum IdentityForce.

Sursa: TechRadar

Urmărește Go4Games.ro pe Google News