Alkimia Interactive este noul studio ce va realiza remake-ul Gothic

Autor: Cosmin Aionita | 15.03.2021
Alkimia Interactive este noul studio ce va realiza remake-ul Gothic
Foto: THQ Nordic

THQ Nordic a anunțat deschiderea unui nou studio – Alkimia Interactive –, cu sediul în orașul spaniol Barcelona. Acesta și-a început activitatea în vara anului trecut, a strâns deja o echipă de 35 de dezvoltatori cu experiență, însă abia acum a devenit un studio subsidiar, cu acte în regulă, al celor de la THQ Nordic.

Iar obiectivul celor de la Alkimia Interactive nu este deloc unul simplu: noul studio este însărcinat cu realizarea remake-ului primului joc din seria Gothic, atât pentru PC, cât și pentru consolele de nouă generație PlayStation 5 și Xbox Series X|S.

Alkimia Interactive

Primul pas a fost Gothic Playable Teaser

Un prim pas în acest sens a fost făcut prin experimentul Gothic Playable Teaser, un soi de versiune demonstrativă, construită cu ajutorul Unreal Engine 4, a ceea ce ar putea fi un remake modern al primului Gothic. Odată cu lansarea pe Steam a acestui teaser jucabil, cei de la THQ Nordic au oferit și un chestionar pentru fani, întrebându-i dacă își doresc un astfel de remake complet al primului titlu din seria Gothic.

Reacțiile la acest Gothic Playable Teaser, încercat de peste 180.000 de jucători, au fost în mare parte pozitive, iar majoritatea covârșitoare a răspunsurilor a fost în favoarea finalizării unui remake complet pentru Gothic (94,8% dintre cele 43.000 de persoane care au completat chestionarul s-au declarat de acord cu realizarea remake-ului legendarului RPG din 2001).

Încurajați de un asemenea feedback pozitiv, cei de la THQ Nordic au confirmat vor începe dezvoltarea acestui remake complet pentru Gothic, la cârma proiectului urmând să se afle nou înființatul studio THQ Nordic din Barcelona (acum rebotezat în Alkimia Interactive), responsabil și pentru Gothic Playable Teaser.

Echipa producătoare originală a seriei Gothic – Piranha Bytes – este implicată într-un alt proiect, ce urmează să fie dezvăluit în curând.

Sursa: All Games Delta

Urmărește Go4Games.ro pe Google News