Ce îmbunătățiri grafice va aduce Mass Effect Legendary Edition în comparație cu jocurile originale

Autor: Cosmin Aionita | 14.04.2021
Ce îmbunătățiri grafice va aduce Mass Effect Legendary Edition în comparație cu jocurile originale

Electronic Arts și studioul BioWare au lansat un nou trailer pentru Mass Effect Legendary Edition, prin intermediul căruia evidențiază îmbunătățirile grafice pe care le va aduce această colecție remasterizată: texturi 4K, modele mai detaliate, shaderi modernizați, medii de joc retușate, cu iluminare refăcută și efecte speciale adăugate etc. De aici puteți afla mai multe informații despre acest upgrade grafic pregătit pentru Mass Effect Legendary Edition.

Include versiuni revizuite ale primelor trei jocuri Mass Effect, inclusiv conținutul suplimentar

Mass Effect Legendary Edition va include tot conținutul single player din primele trei jocuri ale seriei Mass Effect, alături de cele peste 40 de pachete DLC lansate pentru aceste titluri, remasterizat pentru platformele actuale.

Fiind vorba despre versiuni remasterizate, prioritatea celor de la BioWare a fost retușarea grafică a celor trei jocuri incluse în această colecție: zeci de mii de texturi ale personajelor sau mediilor înconjurătoare au fost remasterizate, folosindu-se atât tehnici de upscaling bazate pe inteligență artificială, cât și îmbunătățiri realizate manual.

Shaderii și efectele speciale au fost, de asemenea, îmbunătățite, iar iluminarea și umbrele dinamice au primit un update binevenit. Au fost adăugate lumini volumetrice, precum și efecte avansate de depth of field pentru a conferi celor trei jocuri un aspect modernizat. Secvențele cinematice prerenderizate au fost refăcute, fiind incluse efecte vizuale noi.

Când se lansează Mass Effect Legendary Edition

O atenție deosebită a fost acordată primului titlu Mass Effect, care a primit îmbunătățiri evidente și în ceea ce privește mediile de joc, precum Eden Prime, Ilos sau Feros, acestea fiind retușate cu iluminare nouă și multe detalii adăugate. De asemenea, interfața primului joc din serie a fost actualizată, pentru a-l aduce mai aproape de Mass Effect 2 și 3.

Toate cele trei titluri incluse în Mass Effect Legendary Edition vor putea fi pornite prin intermediul unui singur launcher și vor beneficia de un sistem unificat de creare a eroului principal, cu opțiuni extinse de personalizare a unor trăsături precum părul, machiajul și nuanțele pielii.

Versiunea pentru PC a Mass Effect Legendary Edition va beneficia și de câteva îmbunătățiri specifice platformei: framerate deblocat, compatibilitate cu DirectX 11, suport pentru monitoarele 21:9 ultra widescreen și pentru controllere. În schimb, edițiile pentru console vor oferi rezoluție 4K și un framerate de 60fps pe modelele PlayStation 4 Pro, PlayStation 5, Xbox One X și Xbox Series X. Toate variantele jocului vor oferi suport pentru HDR (High Dynamic Range).

Mass Effect Legendary Edition va fi disponibil pe 14 mai 2021, în versiuni pentru PC (prin intermediul Steam și Origin), PlayStation 4 (jucabilă și pe PlayStation 5) și Xbox One (jucabilă și pe Xbox Series X|S.

Sursa: Electronic Arts

Urmărește Go4Games.ro pe Google News