Cyberpunk 2077 a fost amânat încă o dată. Cât va mai întârzia jocul

Autor: Cosmin Aionita | 29.10.2020
Cyberpunk 2077 a fost amânat încă o dată. Cât va mai întârzia jocul

Prin intermediul unui nou anunț sosit prin intermediul canalelor oficiale de social media ale jocului, CD Projekt a anunțat că Cyberpunk 2077 a fost amânat încă o dată, pe ultima sută de metri înainte de lansare. Promis pentru 19 noiembrie 2020 și declarat Gold (finalizat) cu doar câteva săptămâni în urma, Cyberpunk 2077 va întârzia acum până pe 10 decembrie 2020.

Motivul pe care CD Projekt RED îl invoca pentru faptul că Cyberpunk 2077 a fost amânat încă o dată este legat de necesitatea de a livra jocul pe nouă platforme simultan – Xbox One, Xbox One X, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, PlayStation 4 Pro, PlayStation 5, PC și Goodle Stadia –, procesul de testare fiind mult mai greoi în condițiile în care echipa producătoare lucrează de acasă (din cauza pandemiei de COVID-19).

Și asta în condițiile în care știm deja că Cyberpunk 2077 nu va beneficia de o ediție next-gen dedicată pentru noile console, Xbox Series X | S și PlayStation 5 urmând să ruleze, prin backwards compatibility, variantele pentru Xbox One, respectiv PlayStation 4.

De altfel, conform declarațiilor date de realizatori, Cyberpunk 2077 nu ar avea probleme în a rula corect pe PC sau pe consolele de nouă generație, însă echipa de producători încă întâmpină probleme în ceea ce privește versiunile pentru PlayStation 4 și Xbox One ale jocului. Aceste incoveniente ar urma însă să fie rezolvate până pe 10 decembrie.

Upgrade-urile next-gen pentru PlayStation 5 și Xbox Series X întârzie până în 2021

Cyberpunk 2077 este RPG-ul first person open world pregătit de CD Projekt pentru toamna acestui an. În Cyberpunk 2077, jucătorii urmeaza să intre în pielea lui V, un soi de mercenar ce își oferă serviciile celor înstăriți din orașul futuristic Night City. Actorul Keanu Reeves își va face apariția în Cyberpunk 2077, acesta urmând să interpreteze unul dintre personajele din joc.

Producătorii au confirmat de asemenea o viitoare componentă multiplayer pentru Cyberpunk 2077. Aceasta nu va fi însă disponibilă în momentul lansării, CD Projekt RED luând hotărârea ca, mai întâi, să ofere povestea principală a jocului, urmată apoi de pachete DLC gratuite, conținut suplimentar pentru single player și, abia apoi, componenta multiplayer.

Versiunea pentru PC a jocului va oferi suport pentru tehnologia NVIDIA RTX (ray tracing în timp real). Cerințele de sistem pentru ediția de PC a jocului Cyberpunk 2077 se regăsesc aici.

Cyberpunk 2077 va fi lansat pe 10 decembrie 2020, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One și PC. Versiunile pentru Xbox One și PlayStation 4 vor putea fi jucate și pe Xbox Series X | S, respectiv PlayStation 5, iar upgrade-urile next-gen pentru aceste console de nouă generație vor sosi abia în 2021, urmând să fie oferite în mod gratuit.

Sursa: Cyberpunk Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News