Dark Souls – unul dintre cele mai râvnite jocuri va ajunge şi pe PC (UPDATE)

| 12.04.2012
Dark Souls – unul dintre cele mai râvnite jocuri va ajunge şi pe PC (UPDATE)

Update: În cadrul evenimentului Gamer’s Day, organizat de Namco Bandai în Las Vegas, publisher-ul a confirmat faptul că Dark Souls va fi într-adevăr lansat şi pe PC. După cum fusese deja anunţat în revista germană PC Action, versiunea de PC a jocului va purta subtitlul Prepare To Die Edition şi va conţine anumiţi inamici noi. Îi puteţi admira în primul trailer al versiunii de PC, care poate fi urmărit mai jos.

Din păcate, Dark Souls: Prepare To Die Edition va face uz de rutinele Games for Windows – LIVE. Ediţia de PC a lui Dark Souls va fi lansată pe 24 august 2012.


Povestea a început în 2009, când From Software, cu ajutorul celor de la Sony Computer Entertainment, au lansat în Asia Demon’s Souls, un action RPG ce a scris istorie. Jocul s-a făcut remarcat prin nivelul de dificultate ieşit din comun, care forţa jucătorul să memoreze structura nivelurilor şi amplasarea monştrilor, Demon’s Souls fiind lipsit de obişnuitele checkpoint-uri de salvare.

Iniţial, deşi fusese lansat drept titlu exclusiv pentru PlayStation 3, divizia asiatică a celor de la Sony nu a avut încredere în şansele jocului, refuzând să publice Demon’s Souls în teritoriile vestice. În ciuda deciziei celor de la Sony, Demon’s Souls s-a bucurat de un success nesperat în rândurile gamerilor înrăiţi, care au primit cu braţele deschise provocarea oferită de joc.

Astfel, Demon’s Souls a fost preluat de Atlus şi Namco Bandai, cei doi publisheri împărţindu-şi sarcinile de distribuţie în America de Nord, respectiv Europa. Şi, în ciuda ezitărilor celor de la Sony, Demon’s Souls a devenit un hit şi în materie de vânzări, cu peste 1,5 milioane de exemplare comercializate până în acest moment (conform VGChartz).

În aceste condiţii, cei de la From Software au continuat colaborarea cu Namco Bandai, lansând în cursul anului trecut Dark Souls, urmaşul spiritual al lui Demon’s Souls. Jocul urma aceeaşi formulă: combinaţie de RPG cu acţiune, în care dificultatea extremă era depăşită doar de satisfacţia trăită de jucători atunci când terminau un nivel sau doborau un boss. De această dată, spre deosebire de predecesorul sau, Dark Souls a beneficiat de ediţii atât pentru PlayStation 3, cât şi pentru Xbox 360.

La rândul său, Dark Souls s-a bucurat de succes, o petiţie fiind pornită de fani pentru a aduce titlul celor de la From Software şi pe PC. Şi iată că acest demers a dat rezultate: cea mai nouă ediţie a revistei germane PC Action a confirmat faptul că se lucrează într-adevăr la o versiune de PC a hitului Dark Souls.

Aceasta va purta numele Dark Souls: Prepare to Die Edition şi va oferi, pe lânga tot conţinutul din ediţiile de console, o serie nouă de boşi.

Dark Souls: Prepare to Die Edition este aşteptat pe PC în cursul lunii august a acestui an.

Dark Souls Prepare to Die Edition

Urmărește Go4Games.ro pe Google News