Divinity: Original Sin revine la originile seriei (UPDATE)

| 30.05.2012
Divinity: Original Sin revine la originile seriei (UPDATE)

Update: Larian Studios a lansat o scurtă prezentare video a proaspăt anunţatului Divinity: Original Sin. Cu această ocazie, putem admira jocul în mişcare, fiind evidenţiate mecanicile sale de bază, precum interactivitatea cu mediul înconjurător, dialogurile purtate între cele două personaje principale sau sistemului de lupte turn-based. De asemenea, din secvenţele video de mai jos, am putut afla că Divinity: Original Sin va fi livrat alături de un editor ce va permite jucătorilor să-şi realizeze propriile aventuri.


Se pare că Diablo III a dat startul unui nou curent de jocuri de acţiune cu influenţe RPG, numeroase astfel de titluri – Torchlight II, Path of Exile, Grim Dawn – urmând a fi lansate în viitorul apropiat. Iată că şi belgienii de la Larian Studios se alătură acestui curent, anunţând Divitiny: Origin Sin, un nou joc al seriei ce a debutat în 2002 cu deja clasicul Divine Divinity.

Asemănările dintre Origin Sin şi strămoşul său nu se opresc însă aici: noul joc va abandona modul de vizualizare third person din Divinity II: Ego Draconis (şi versiunea sa revizuită, Divinity II – The Dragon Knight Saga), reîntorcându-se la perspectiva izometrică din Divine Divinity şi Beyond Divinity. Mai mult, povestea din Origin Sin a fost concepută drept prequel pentru evenimentele din Devine Divinity.

Divinity Original Sin

Deşi menţionează titluri clasice precum Ultima VII drept principală sursă de inspiraţie, producătorii recunosc că Divinity: Origin Sin a fost gândit drept o experienţă dedicată în principal modului cooperativ, jocul având doi eroi principali (o femeie amnezică şi naivă şi un bărbat foarte puternic, al cărui trecut ascunde secrete terifiante). Atât dialogurile, cât şi luptele, au fost concepute pentru a beneficia de pe urma ambilor eroi implicaţi în poveste.

Şi, pentru că tot veni vorba de lupte, Larian a uimit prin anunţul conform căruia aceste porţiuni din Divinity: Original Sin se vor desfăşura pe ture, şi nu în timp real, asa cum ne-am fi aşteptat. Astfel, Larian Studios au şansa de a reveni la complexitatea RPG-urilor de altădată, în care fiecare mişcare era gândită de doua ori înainte de a fi executată.

Mai multe detalii despre noul Divinity: Original Sin vor fi oferite săptămâna viitoare, în cadrul târgului E3 2012. Până atunci însă, vă lăsăm în compania primelor imagini din Divinity: Original Sin, pe care le puteţi admira în galeria de mai jos.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News