Final Fantasy VII Remake doboară recorduri de vânzări, depăşind God of War şi Uncharted 4

Autor: Cosmin Aionita | 23.04.2020
Final Fantasy VII Remake doboară recorduri de vânzări, depăşind God of War şi Uncharted 4

Square Enix a anunţat, prin intermediul contului oficial de Twitter al jocului, că proaspăt apărutul Final Fantasy VII Remake a doborât un nou record, devenind cel mai bine vândut titlu exclusiv pentru PlayStation 4 în primele zile după lansare.

Astfel, doar în prime sale trei zile pe piaţă, jocul a înregistrat vânzări totale de peste 3,5 milioane de exemplare, fiind luate în calcul atât exemplarele fizice livrate de publisher-ul nipon către magazinele de specialitate, cât şi ediţiile digitale comercializate prin intermediul PlayStation Store.

Spre comparaţie, cele mai rapid vândute titluri exclusive pentru PlayStation 4 erau până acum God of War, cu 3,1 milioane de exemplare comercializate în prima săptămână, Marvel’s Spider-Man, cu 3,3 milioane de unităţi, şi Uncharted 4: A Thief’s End, cu 2,7 milioane de examplare vândute într-un interval asemănător.

Jocul original Final Fantasy VII, lansat în 1997 pentru prima generaţie de console PlayStation, s-a vândut, până în luna decemberie 2005, în nu mai puţin de 9,8 milioane de exemplare la nivel global.

Această prestaţie entuziasmantă a noului Final Fantasy VII Remake este pe deplin meritată, jocul fiind, de departe, unul dintre cele mai reuşite titluri lansate până acum în 2020. Puteţi afla mai multe despre Final Fantasy VII Remake din review-ul nostru.

Final Fantasy VII Remake se concentrează pe porţiunea de început a aventurii din jocul original, extinzând-o într-o poveste de peste 30 de ore, refăcută cu ajutorul unor personaje, quest-uri şi chiar inamici noi. Remake-ul propune un aspect grafic modern, fiind realizat cu ajutorul Unreal Engine 4, dar şi un sistem de lupte diferit, bazat pe confruntări în timp real şi posibilitatea de a comuta între personaje şi de a le da comenzi prin utilizarea pauzei active.

Final Fantasy VII Remake este disponibil acum, în exclusivitate pentru PlayStation 4. Perioada de exclusivitate pentru consolele Sony este de un an, iar după expirarea acesteia jocul ar trebui să-şi facă apariţia şi pe alte platforme.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News