Mass Effect Legendary Edition a atins stadiul Gold și este gata de lansare

Autor: Cosmin Aionita | 13.04.2021
Mass Effect Legendary Edition a atins stadiul Gold și este gata de lansare
Foto: Electronic Arts

Studioul BioWare a confirmat, prin vocea lui Mac Walters, Project Director pentru Mass Effect Legendary Edition, că remasterizarea trilogiei Mass Effect a fost finalizată, atingând stadiul Gold. Astfel, Mass Effect Legendary Edition este gata pentru a fi trimis către fabrici pentru a fi multiplicat, urmând să fie disponibil pe rafturile magazinelor începând cu 14 mai 2021.

Trilogia Mass Effect remasterizată

Mass Effect Legendary Edition va include tot conținutul single player din primele trei jocuri ale seriei Mass Effect, alături de cele peste 40 de pachete DLC lansate pentru aceste titluri, remasterizat pentru platformele actuale.

Fiind vorba despre versiuni remasterizate, prioritatea celor de la BioWare a fost retușarea grafică a celor trei jocuri incluse în această colecție: zeci de mii de texturi ale personajelor sau mediilor înconjurătoare au fost remasterizate, folosindu-se atât tehnici de upscaling bazate pe inteligență artificială, cât și îmbunătățiri realizate manual.

Shaderii și efectele speciale au fost, de asemenea, îmbunătățite, iar iluminarea și umbrele dinamice au primit un update binevenit. Au fost adăugate lumini volumetrice, precum și efecte avansate de depth of field pentru a conferi celor trei jocuri un aspect modernizat. Secvențele cinematice prerenderizate au fost refăcute, fiind incluse efecte vizuale noi.

O atenție deosebită a fost acordată primului titlu Mass Effect, care a primit îmbunătățiri evidente și în ceea ce privește mediile de joc, precum Eden Prime, Ilos sau Feros, acestea fiind retușate cu iluminare nouă și multe detalii adăugate. De asemenea, interfața primului joc din serie a fost actualizată, pentru a-l aduce mai aproape de Mass Effect 2 și 3.

Toate cele trei titluri incluse în Mass Effect Legendary Edition vor putea fi pornite prin intermediul unui singur launcher și vor beneficia de un sistem unificat de creare a eroului principal, cu opțiuni extinse de personalizare a unor trăsături precum părul, machiajul și nuanțele pielii.

Versiunea pentru PC a Mass Effect Legendary Edition va beneficia și de câteva îmbunătățiri specifice platformei: framerate deblocat, compatibilitate cu DirectX 11, suport pentru monitoarele 21:9 ultra widescreen și pentru controllere. În schimb, edițiile pentru console vor oferi rezoluție 4K și un framerate de 60fps pe modelele PlayStation 4 Pro, PlayStation 5, Xbox One X și Xbox Series X. Toate variantele jocului vor oferi suport pentru HDR (High Dynamic Range).

Mass Effect Legendary Edition va fi disponibil pe 14 mai 2021, în versiuni pentru PC (prin intermediul Steam și Origin), PlayStation 4 (jucabilă și pe PlayStation 5) și Xbox One (jucabilă și pe Xbox Series X|S).

Sursa: Mass Effect Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News