Probleme cu numele viitorului The Elder Scrolls VI?

Autor: Cosmin Aionita | 22.02.2019
Probleme cu numele viitorului The Elder Scrolls VI?

Scriitorul Jay Falconer, autorul unora dintre cele mai bine vândute romane SF din ultimii ani, se opune încercării celor de la ZeniMax Media, compania-mamă de care aparţine Bethesda, de a înregistra numele “Redfall”. Presupusul subtitlu al viitorului The Elder Scrolls VI, “Redfall” este şi titlul a două romane deja publicate de Falconer prin editura BookBreeze.

Conform scriitorului, reprezentanţii săi au încercat să ia legătura cu departamentul legal al celor de la Bethesda, pentru a ajunge la o înţelegere legată de folosirea numelui “Redfall” de către ambele entităţi, Falconer afirmând că nici măcar nu a pretins vreo sumă de bani în acest sens. Totuşi, avocaţii publisher-ului nici nu s-au deranjat să răspundă, forţându-i pe cei de la BookBreeze să acţioneze în vederea stopării cererii de înregistrare a mărcii “Redfall” de către Bethesda/Zenimax.

Trebuie menţionat însă faptul că, deşi The Elder Scrolls VI a fost anunţat la E3 2018, nu a fost confirmat încă subtitlul său oficial. Şi, deşi “Redfall” pare o denumire legată de rasa Redguard caracteristică universului TES, precedentele titluri ale seriei au fost botezate după porţiuni ale tărâmului Tamriel, în care are loc acţiunea acestor jocuri, aşadar marca disputată s-ar putea să nu aibă vreo legătură cu viitorul The Elder Scrolls.

În cazul în care “Redfall” este totuşi subtitlul ales pentru The Elder Scrolls VI, Bethesda s-ar putea să aibă probleme în privinţa folosirii acestei denumiri în materialele promoţionale ale jocului, precum trailere, preview-uri etc.

The Elder Scrolls VI, precum şi Starfield, un RPG single player de amploare dedicat viitoarei generaţii de console, a cărui acţiune va avea loc în viitorul îndepărtat, au fost anunţate în cadrul conferinţei de presă pe care Bethesda a susţinut-o la E3 2018. The Elder Scrolls VI, joc ce se află momentan în fazele de preproducţie, urmează să fie lansat abia după apariţia lui Starfield.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News