The Outer Worlds – primele secvente de gameplay din jocul ce ameninţă supremaţia seriei Fallout

Autor: Cosmin Aionita | 13.12.2018
The Outer Worlds – primele secvente de gameplay din jocul ce ameninţă supremaţia seriei Fallout

Cei de la Obsidian Entertainment, autori ai deosebit de apreciatului Fallout: New Vegas, dar şi ai altor RPG-uri populare precum Star Wars: Knights of The Old Republic II sau South Park: The Stick of Truth, şi-au ales cum nu se poate mai bine momentul de a “lovi” în foştii lor parteneri de la Bethesda.

În mijlocul scandalurilor iscate de mai multe aspecte ale jocului Fallout 76, Obsidian Entertainment, studio recent achizitionat de Microsoft, a dezvăluit The Outer Worlds la The Game Awards 2018. Şi, deloc întâmplător, avem parte de un RPG first person foarte asemănător cu recentele titluri ale seriei Fallout, acţiunea nefiind însă plasată pe Pământ de această dată.

În noul titlu al celor de la The Outer Worlds, eroul principal se va trezi din hibernare pe o navă de colonişti, naufragiată în călătoria pe care o efectua către Halcyon, cea mai îndepărtată colonie umană faţă de planeta Pământ, aflată la marginea galaxiei. Jucătorul va nimeri în mijlocul unei conspiraţii ce ameninţă soarta coloniei Halcyon, alegerile acestuia urmând să dicteze modul în care povestea se va desfăşura.

Pe lângă elementele de bază ale unui RPG, cum ar fi explorarea, dialogurile extinse cu celelalte personaje, ba chiar recrutarea unora dintre acestea în propria echipă, cei de la Obsidian Entertainment pun accentul şi pe ideea că personajele create de jucători pot avea şi defecte. Astfel, jocul va monitoriza progresul eroului, precum şi modul de abordare a jucătorului şi va deduce lucrurile le care acesta se pricepe şi cele la care mai are de lucru. În funcţie de aceste informaţii, jocul îi va atribui eroului controlat de utilizator defecte (fobii de anumite creaturi, spre exemplu), dar şi abilităţi speciale suplimentare.

Cei îngroziţi de performanţa dezamăgitoare a motorului grafic din spatele lui Fallout 76 nu trebuie să-şi facă griji în privinţa lui The Outer Worlds: jocul celor de la Obsidian este construit folosind Unreal Engine 4, o tehnologie populară, care rulează în general bine pe mai toate platformele.

În ciuda faptului că Obsidian Entertainment a fost recent achiziţionat de Microsoft, The Outer Worlds este realizat în parteneriat cu publisher-ul Private Division (un subsidiar al Take-Two Interactive), urmând să fie lansat în 2019 atât pentru PC şi Xbox One, cât şi pentru PlayStation 4.

The Outer WorldsThe Outer Worlds

The Outer WorldsThe Outer Worlds

The Outer Worlds

Urmărește Go4Games.ro pe Google News