THQ Nordic va produce un remake next gen al primului joc Gothic

Autor: Cosmin Aionita | 19.02.2020
THQ Nordic va produce un remake next gen al primului joc Gothic

Două luni s-au scurs de la apariţia, prin intermediul Steam, a experimentului Gothic Playable Teaser, un soi de versiune demonstrativă, construită cu ajutorul Unreal Engine 4, a ceea ce ar putea fi un remake modern al primului Gothic. Odată cu lansarea acestui teaser jucabil, cei de la THQ Nordic au oferit şi un chestionar pentru fani, întrebându-i dacă îşi doresc un astfel de remake complet al primului titlu din seria Gothic.

Reacţiile la acest Gothic Playable Teaser, încercat de peste 180000 de jucători, au fost în mare parte pozitive, iar majoritatea covârşitoare a răspunsurilor a fost în favoarea finalizării unui remake complet pentru Gothic (94,8% dintre cele 43000 de persoane care au completat chestionarul s-au declarat de acord cu realizarea remake-ului legendarului RPG din 2001). Puteţi consulta rezultatele complete ale acestui chestionar aici.

Încurajaţi de un asemenea feedback pozitiv, cei de la THQ Nordic au confirmat vor începe dezvoltarea acestui remake complet pentru Gothic, la cârma proiectului urmând să se afle noul studio THQ Nordic din Barcelona, responsabil şi pentru Gothic Playable Teaser. Echipa producătoare originală – Piranha Bytes – este implicată într-un alt proiect, ce urmează să fie dezvăluit în cursul acestui an.

Astfel, remake-ul primului joc Gothic va intra în faza de producţie pe termen lung, jocul urmând să fie dezvoltat pentru PC şi consolele de nouă generaţie PlayStation 5 şi Xbox Series X. Este mult prea devreme pentru a vorbi despre o eventuală dată de lansare, însă remake-ul Gothic în mod sigur nu îşi va face apariţia în 2020. Gothic Playable Teaser este în continuare disponibil pentru PC, prin intermediul Steam.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News