Update important pentru Starfield. Include îmbunătățiri de performanță și suport pentru NVIDIA DLSS

Autor: Cosmin Aionita | 09.11.2023
Update important pentru Starfield. Include îmbunătățiri de performanță și suport pentru NVIDIA DLSS
Foto: Bethesda

Bethesda a lansat un nou update beta pentru Starfield, corectând astfel unele dintre problemele de performanță ale jocului. Poate cea mai importantă adăugire adusă de acest beta update este implementarea tehnologiei NVIDIA DLSS 3 cu Frame Generation în Starfield (inclusiv DLSS Super Resolution, Deep Learning Anti-aliasing (DLAA), NVIDIA Reflex Low Latency și DLSS Frame Generation).

Conform descrierii oficiale, noul update rezolvă unele probleme legate de memory leaks și aduce optimizări pentru CPU și GPU. Acestea ar trebui să îmbunătățească performanța din Starfield chiar și atunci când nu este activată o tehnică de reconstrucție precum DLSS sau FSR. Fiind un titlu realizat în colaborare cu AMD, la lansare, Starfield nu a oferit suport decât pentru tehnologia AMD FSR2 (FidelityFX Super Resolution).

Acest patch ar rezolva și o problemă ce genera mișcări sacadate ale mouse-ului în Starfield. De asemenea, și shaderii folosiți de joc ar trebui să fie îmbunătățiți, alături de iluminare și umbre. Redarea ochilor personajelor NPC a primit, la rândul său, îmbunătățiri, fiind eliminat modul ciudat în care se holbau la eroul principal.

Opțiuni vizuale cerute insistent de fani, precum potențiometre de luminozitate și contrast au fost adăugate în meniul jocului, precum și setarea de HDR.

Pentru a instala acest update beta pentru Starfield, trebuie să selectați jocul din lista dvs. de titluri instalate pe Steam, clic dreapta, și apoi selectați „Properties”. În meniul proaspăt deschis, selectați tab-ul Betas și apoi varianta „beta – Beta” din dreptul opțiunii „Beta Participation”.

Starfield este disponibil acum în versiuni pentru consolele Xbox Series X|S și pentru PC, prin Steam și Game Pass.

Sursa: Steam

Urmărește Go4Games.ro pe Google News