Schimbarea făcută în Overwatch după ce Rusia a invadat Ucraina

Autor: Adrian Popa | 07.04.2022
Schimbarea făcută în Overwatch după ce Rusia a invadat Ucraina

Companiile din întreaga lume încearcă să se adapteze la noile realități declanșate de războiul din Ucraina. Creatorii Overwatch au eliminat din joc un element care a devenit controversat după acțiunile recente ale regimului autoritar condus de Vladimir Putin.

În ultimul update (Anniversary Remix), Blizzard a eliminat de pe două skin-uri – Arctic și Siberian Front – ale personajului Zarya litera „Z”, transmite Polygon.

Litera Z, vopsită pe vehiculele militare rusești care participă la războiul din Ucraina, a devenit „noua svastică”. Potrivit New York Times, simbolul a ajuns să reprezinte „devotamentul față de stat, furia criminală și puterea necontrolată”.

Overwatch
Vechiul skin Arctic alături de cel nou, fără „Z”

Blizzard nu a anunțat public schimbările făcute la cele două skin-uri, dar lipsa literei de pe acestea a fost observată de membri ai comunității.

Compania a mai făcut în trecut modificări în Overwatch pentru a se distanța de anumite elemente sau incidente. De exemplu, a schimbat gestul făcut de eroul Tracer pentru a sărbători victoriile, deoarece fanii au spus că era sexualizat excesiv sau a eliminat un skin inspirat de un jucător din Overwatch League după ce acesta a fost acuzat de hărțuire sexuală.

Ce înseamnă „Z-ul” folosit de ruși nu se știe exact. Litera nu există în alfabetul chirilic. Este posibil ca simbolul să arate care sunt vehiculele folosite de forțele militare ruse. De exemplu, luptătorii din Cecenia care luptă alături de ruși folosesc simbolul „V”.

Alții cred că „Z” a fost ales într-un mod ironic, ca o aluzie la Ziua-Z (debarcarea Aliaților în Normandia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial), unul dintre cele mai importante momente din al Doilea Război Mondial. Se știe că pe agenda lui Putin Ucraina este un subiect extrem de important.

Multe alte companii din gaming s-au distanțat de Rusia și au anunțat măsuri de susținere pentru Ucraina după declanșarea conflictului militar. Cel mai recent, Wargaming, compania din spatele popularului joc World of Tanks, a anunțat că se retrage din Rusia și din patria mamă Belarus.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News