Wargaming, compania din spatele popularului World of Tanks, se retrage din Rusia și Belarus

Autor: Cosmin Aionita | 05.04.2022
Wargaming, compania din spatele popularului World of Tanks, se retrage din Rusia și Belarus
Foto: Wargaming

Conform unui comunicat publicat pe contul oficial de LinkedIn al companiei, Wargaming a realizat o analiză strategică a operațiunilor desfășurate la nivel mondial. Astfel, compania a decis să se retragă complet de pe piețele din Rusia și Belarus, unde nu va mai opera de acum încolo.

Începând cu 31 martie 2022, compania și-a transferat toate operațiunile din Rusia și Belarus legate de jocurile sale către management-ul local al Lesta Studio, ce nu mai este afiliat în niciun fel cu Wargaming. Conform declarației oficiale, compania nu va mai obține niciun fel de profit de pe urma acestui proces nici acum, nici în viitor. Din contra, Wargaming se așteaptă să sufere pierderi însemnate de pe urma acestei decizii.

Tranziția operării acestor servicii către Lesta Studio se va realiza în cel mai rapid mod cu putință, în concordanță cu legile în vigoare, pentru a proteja angajații companiei. Pe perioada acestei tranziții, serviciile aferente jocurilor companiei, precum World of Tanks sau World of Warships, vor rămâne disponibile și pentru utilizatorii din Rusia și Belarus, însă vor fi operate de Lesta.

Wargaming închide studioul din Belarus

De asemenea, Wargaming a pornit procesul de închidere a propriului studio din Minsk, capitala Belarusului. Compania va face tot posibilul pentru a oferi susținere și compensații angajaților afectați de dispariția acestui studio.

În ciuda acestei mișcări, cei de la Wargaming rămân încrezători în viitorul companiei și își propun în continuare să ofere jocuri de calitate către comunitatea lor de utilizatori.

Wargaming se alătură astfel altor jucători mari din industria divertismentului, precum Microsoft, PlayStation, Electronic Arts, Ubisoft și Take-Two Interactive, care s-au retras complet de pe piețele din Rusia și/sau Belarus în urma atacurilor acestor țări asupra Ucrainei.

Sursa: Wargaming LinkedIn

Urmărește Go4Games.ro pe Google News