Șeful Xbox, despre metavers: Este un joc video prost construit

Autor: Adrian Popa | 27.10.2022
Șeful Xbox, despre metavers: Este un joc video prost construit
Foto: Profimedia Images

Phil Spencer, șeful diviziei de gaming din cadrul Microsoft, a criticat metaversul, mediul în care s-au investit sume colosale în ultimul an. El nu este un oponent al tehnologiei, doar că nu este mulțumit de anumite elemente ale acesteia.

Când a fost întrebat, la conferința WSJ Tech Live, care este definiția metaversului, Spencer a spus că este „un joc video prost construit”. Poate că aceasta este explicația pentru lipsa de popularitate a unor platforme precum Horizon Worlds (Meta), Decentraland sau The Sandbox.

Facebook și-a schimbat numele în Meta deoarece Mark Zuckerberg era convins că acest nou mediu este viitorul în materie de socializare online, cumpărături, muncă și divertisment. Însă platforma în care compania a investit miliarde de dolari, Horizon Worlds, nu este folosită frecvent nici măcar de către angajații care lucrează la dezvoltarea ei.

Spencer nu crede că oamenii vor dori să lucreze în metavers. „Creatorii de jocuri video au o abilitate extraordinară de a construi lumi convingătoare în care vrem să mergem și să petrecem timp. Pentru mine, să construiești un metavers care arată ca o sală de ședințe… acela este un loc în care nu doresc să petrec timp”, a explicat el, potrivit The Verge.

metavers
În Horizon Worlds, metaversul pe care a pariat masiv Mark Zuckerberg, avatarele nu au picioare.

Pentru a accesa Horizon Worlds, utilizatorii trebuie să poarte un headset pentru realitate virtuală.

Figuri importante din tehnologie resping metaversul de tip Meta

Metaversul, așa cum a fost gândit de companii precum Meta, a fost criticat și de Evan Spiegel, CEO-ul Snapchat. Potrivit lui, metavers înseamnă „să trăiești într-un computer”. „Ultimul lucru pe care vreau să îl fac atunci când vin acasă de la muncă după o zi lungă este să trăiesc într-un computer”, a explicat el. O părere similară are și șeful Niantic, compania care dezvoltă Pokemon Go. John Hanke a spus că ceea ce vrea să facă Facebook este un „coșmar distopic”.

El crede că oamenii au evoluat în așa fel încât să aibă nevoie să se conecteze cu cei din jur și să meargă în natură. „Tehnologia ar trebui folosită pentru a face aceste experiențe de bază mai bune – nu ca să le înlocuiască”, a explicat Hanke.

Nu în ultimul rând, Greg Joswiak, vicepreședinte senior în cadrul Apple, a declarat că metaversul este o lume pe care el nu o va folosi niciodată.

Există, însă, alte forme de metavers pe care oamenii le apreciază. Exemple sunt Minecraft, Roblox sau Fortnite. Însă în aceste cazuri lumile sunt în primul rând jocuri video, iar componenta de metavers este ceva secundar.

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Acum puteți fi la curent cu ultimele știri și pe canalul oficial de Telegram.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News