Sfârșitul unei ere: Majoritatea jocurilor Miniclip nu mai sunt disponibile. Ce se întâmplă cu compania

Autor: Adrian Popa | 21.10.2022
Sfârșitul unei ere: Majoritatea jocurilor Miniclip nu mai sunt disponibile. Ce se întâmplă cu compania

Site-ul Miniclip a fost timp de mulți ani o destinație preferată pentru milioane de oameni care doreau să joace jocuri video în browser. Acum, aproape toate titlurile sunt indisponibile, cu excepția 8 Ball Pool și Agar.io.

Miniclip va continua să existe, dar în continuare va distribui cele mai populare jocuri video ale sale sub formă de aplicații în magazinele virtuale. Compania nu plănuiește să ofere din nou în viitor jocuri prin intermediul browserelor de internet.

După lansarea în 2010 a departamentului de jocuri mobile din cadrul Miniclip, care a realizat aplicații pentru cele mai populare titluri oferite de platformă, numărul vizitatorilor de pe site a scăzut semnificativ.

Citește și: Microsoft lucrează la un magazin Xbox de jocuri mobile

Mulți utilizatori de internet au fost întristați de veste. „RIP Miniclip” este un mesaj publicat de o persoană pe o rețea de socializare. Altcineva a remarcat: „Într-o zi ai jucat (n.e.: în browser) ultimul joc Miniclip din viața ta și nici măcar nu ai realizat acest lucru”.

Miniclip
Subway Surfers

Pe dispozitive mobile compania are, de asemenea, succes. Titluri precum Subway Surfers sau Mini Football sunt foarte populare. De exemplu, Subway Surfers a fost descărcat de peste 1 miliard de ori în magazinul Google Play, o performanță excepțională.

Compania fondată în 2011 susține că jocurile sale ajung la peste 400 de milioane de jucători în fiecare lună.

Jocuri flash pot fi jucate în continuare pe internet pe mai multe site-uri, inclusiv CrazyGames sau AGame.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News