Battlefield 2042 a fost amânat. Când a fost reprogramată lansarea?

Autor: Cosmin Aionita | 16.09.2021
Battlefield 2042 a fost amânat. Când a fost reprogramată lansarea?
Foto: Electronic Arts

Prin intermediul contului oficial de Twitter al studioului DICE, Electronic Arts a confirmat faptul că jocul Battlefield 2042 a fost amânat. Programat inițial pentru 22 octombrie 2021, lansarea lui Battlefield 2042 a fost reprogramată pentru 19 noiembrie 2021.

Producătorii au menționat că dezvoltarea unui proiect atât de ambițios pe timp de pandemie s-a dovedit a fi mai solicitantă decât era prevăzut inițial, iar timpul suplimentar va fi folosit pentru a finisa jocul, în condițiile în care echipele realizatoare lucrează de acasă.

Cel mai mare și ambițios joc Battlefield

Descris drept “cel mai mare și ambițios joc al seriei”, Battlefield 2042 se va concentra în exclusivitate pe modurile de joc multiplayer, precum deja apreciatele Conquest sau Breakthrough, cu cele mai întinse hărți de până acum și posibilitatea de a acomoda nu mai puțin de 128 de jucători (doar pe PC și consolele de nouă generație). Nu vor lipsi nici efectele meteorologice dinamice, ce vor duce la apariția unor dezastre naturale capabile să altereze configurațiile hărților, precum tornade gigantice sau furtuni de nisip.

S-a renunțat la includerea unei companii single player sau a unui mod de joc multiplayer de tip Battle Royale în Battlefield 2042.

După ce a fost amânat, Battlefield 2042 va fi lansat pe 19 noiembrie 2021, în versiuni pentru PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One și PC. Doar edițiile pentru PS5, Xbox Series X|S și PC vor beneficia de hărțile extinse și posibilitatea de a acomoda 128 de jucători. Variantele pentru PlayStation 4 și Xbox One vor include hărți de dimensiuni reduse și un maximum de 64 de jucători.

Sursa: DICE Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News