Când se lansează first person shooter-ul Quantum Error pentru PS5? Ce probleme întâmpină producătorii

Autor: Cosmin Aionita | 05.09.2023
Când se lansează first person shooter-ul Quantum Error pentru PS5? Ce probleme întâmpină producătorii
Foto: TeamKill Media

După ani buni de la dezvăluirea inițială, echipa de la Teamkill Media este pregătită să lanseze Quantum Error pentru PlayStation 5. Dezvoltarea jocului a fost începută cu mai vechea versiune Unreal Engine 4, urmând să fie finalizată cu recentul Unreal Engine 5.2. Astfel, pretențiile hardware pentru Quantum Error au fost destul de ridicate, încât echipa producătoare s-a văzut nevoită să renunțe la ediția pentru PS4 a jocului.

Mai mult, vizând PlayStation 5 drept principală platformă pentru Quantum Error, Teamkill Media întâmpină acum probleme cu portarea jocului pe platformele Xbox. Problema ar fi modelul Xbox Series S, pe care, conform declarațiilor venite din partea producătorilor, “jocul funcționează, dar foarte prost, cu un framerate foarte scăzut și o rezoluție extrem de neclară”. În încercarea de a livra jocul și pe platformele Xbox, Teamkill Media s-ar putea să recurgă la reducerea framerate-ului la numai 30fps pe Xbox Series S.

De altfel, producătorii insistă că și viitoarea versiune de PC a jocului nu va coborî standardul tehnologic, cerințele de sistem minime urmând să fie echivalente cu ceea ce poate oferi, din punct de vedere hardware, o consolă PlayStation 5.

Quantum Error este un first person shooter în care accentul va fi pus pe latura horror, cu o atmosferă întunecată și apăsătoare. Acțiunea va avea loc în baza de cercetare Monad Quantum Research Facility, aflată pe o insulă la 30 de mile de coasta Californiei. După ce compexul este atacat și incendiat de o entitate necunoscută, un apel de urgență este trimis către departamentul de pompieri Garboa din San Francisco, California.

Pompierii răspund apelului, iar personajul ce va fi întruchipat de jucător – căpitanul Jacob Thomas – și partenerul acestuia Shane Costa, împreună cu o echipă de intervenție, sunt trimiși cu elicopterul către complexul Monad Facility.

Quantum Error urmează să fie lansat pe 3 noiembrie 2023 pentru PlayStation 5. De asemenea, versiuni pentru PC și consolele Xbox Series se află în dezvoltare.

Sursa: VGChartz

Urmărește Go4Games.ro pe Google News