Când se lansează Returnal, un nou joc exclusiv pentru PlayStation 5

Autor: Cosmin Aionita | 16.12.2020
Când se lansează Returnal, un nou joc exclusiv pentru PlayStation 5
Foto: Sony Interactive Entertainment

Studioul Housemarque își sărbătorește cel de-al 25-lea an de existență și, cu ocazia acestei aniversări, a dezvăluit data de lansare pentru Returnal, jocul exclusiv pentru PlayStation 5 pe care îl pregătește alături de Sony Interactive Entertainment. Nu este pentru prima dată când cele două companii colaborează, Housemarque avand o istorie bogata de jocuri lansate pentru platformele PlayStation: Stardust, Dead Nation, Alienation sau Resogun.

Noul Returnal, dezvoltat în exclusivitate pentru PlayStation 5, va vedea lumina zilei pe 19 martie 2021 și promite să fie, de departe, cel mai ambițios titlu al celor de la Housemarque. Jucătorii vor intra în mintea lui Selene, parte a trupelor de cercetare spațială Astra, blocată într-o buclă temporală pe o planetă ostilă.

Roguelite, shooter și poveste sub același acoperiș

Jocul va combina mecanicile unui third person shooter, cu cele de roguelite, platforming și explorare, aducând, în premieră pentru creațiile celor de la Housemarque, și o puternică componentă narativă.

Folosindu-se de capabilitățile hardware caracteristice consolei PlayStation 5, Returnal promite timpi de încărcare foarte rapizi, dar și suport pentru feedback-ul haptic oferit de controller-ul DualSense, ce va reproduce efectele mediului înconjurător de pe planeta străină.

Returnal

Fiecare armă din Returnal va beneficia de un mod de joc alternativ, ce va putea fi accesat cu ajutorul triggerelor rezistive de pe controller-ul DualSense: acționarea acestora până la jumătate va permite țintirea prin cătarea armei, în timp ce apăsarea completă va activa modul de foc alternativ.

De asemenea, jocul celor de la Housemarque va face uz de redarea tridimensionala a sunetului în căști, posibilă grație tehnologiei Tempest 3D AudioTech din PS5.

Returnal va fi lansat pe 19 martie 2021, în exclusivitate pentru consolele PlayStation 5.

Returnal

Sursa: PlayStation Blog

Urmărește Go4Games.ro pe Google News