Capăt de drum pentru seria Killzone?

Autor: Cosmin Aionita | 11.01.2021
Capăt de drum pentru seria Killzone?

De-a lungul anilor, seria Killzone, realizată de studioul Guerrilla Games (autorii deosebit de apreciatului Horizon: Zero Dawn), a fost considerată un soi de răspuns pe care Sony Interactive Entertainment l-a dat popularității câștigate de jocurile Halo de la Microsoft. Din păcate, inconsistența calitativă a jocurilor seriei, cu un prim Killzone dezamăgitor, un Killzone 2 surprinzător de atmosferic (cu un control atroce, însă) și un Killzone 3 mediocru, nu a reușit să ridice Killzone la acel status de Halo-killer la care s-ar fi așteptat cei de la Sony.

Iar Killzone: Mercenary, în ciuda faptului că a fost probabil cel mai reușit shooter “portabil” din acea vreme, nu a fost ajutat deloc de lipsa de popularitate a consolei PlayStation Vita, în timp ce Killzone Shadowfall, deși impresionant din punct de vedere grafic, s-a pierdut în avalanșa de exclusivități pentru PS4 mult mai mediatizate.

În aceste condiții, nu este de mirare că site-ul Killzone.com, altădată un portal dedicat tuturor elementelor legate de aceste jocuri, tocmai a fost închis de către Sony. Cei care accesează acum Killzone.com sunt redirecționați către site-ul principal al Sony Interactive Entertainment: playstation.com.

seria Killzone

Multiplayer-ul din titlurile Killzone recente, în continuare funcțional

De asemenea, informarea afișată pe Killzone.com asigură jucătorii de Killzone: Mercenary și Killzone Shadowfall ca modurile multiplayer online din aceste titluri vor continua să funcționeze, inclusiv statisticile înregistrate de fiecare utilizator în parte și ranking-urile acestora.

Din păcate, odată cu dispariția lui Killzone.com, nu se vor mai putea crea și gestiona clanuri pentru jocul Killzone Shadowfall. Nu în ultimul rând, din cauza retragerii acestui site, este puțin probabil că seria Killzone să continue în viitor.

În ultimii ani, studioul Guerrilla Games a cunoscut succesul grație jocului Horizon Zero Dawn și a tehnologiei din spatele acestuia – Decima Engine –, folosită și pentru recentul Death Stranding. În prezent, Guerrilla Games lucrează la Horizon Forbidden West, continuarea oficială a hitului lor de pe PS4, programată pentru lansare în cursul acestui an.

Sursa: Killzone.com

Urmărește Go4Games.ro pe Google News