Ce noutăți va primi Rainbow Six Siege în 2022, cel de-al șaptelea an de conținut suplimentar

Autor: Cosmin Aionita | 21.02.2022
Ce noutăți va primi Rainbow Six Siege în 2022, cel de-al șaptelea an de conținut suplimentar
Foto: Ubisoft

Ubisoft a dezvăluit planurile pentru anul 2022 în legătura cu foarte popularul shooter Rainbow Six Siege, titlu ce a depășit recent borna de 80 de milioane de jucători. Astfel, cel de-al șaptelea an de conținut suplimentar pentru Siege va aduce hărți noi (pentru prima oară în ultimii trei ani), noi moduri de joc permanente (inclusiv Team Deathmatch), noi inițiative de a încuraja comportamentul pozitiv din partea jucătorilor, precum și alte update-uri suplimentare.

Astfel, Ubisoft continuă să susțină Rainbow Six Siege, dupa ce, pe parcursul anului trecut, jocul a primit patru operatori noi, mai multe corecții aduse hărților, update-uri ce echilibrau abilitățile operatorilor, Privacy Mode și îmbunătățiri în privința HUD-ului și a interfeței.

Conținut și reguli noi

Demon Veil va fi primul sezon din cel de-al șaptelea an de conținut pentru Rainbow Six Siege și va aduce un nou operator: Azami, din Japonia, o nouă hartă plasată în Irlanda, precum și modul de joc permanent Team Deathmatch. Cel de-al doilea sezon își propune să adauge un nou operator belgian, precum și o hartă special concepută pentru Team Deathmatch, plasată în Grecia. Sezonul cu numărul 3 va aduce un nou operator din Singapore, precum și o nouă hartă competitivă. În fine, ultimul operator din cel de-al șaptelea an de conținut pentru Rainbow Six Siege promite să fie din Columbia.

Pe parcursul acestui nou an, echipa producătoare va lua măsuri pentru a îmbunătăți comportamentul jucătorilor și pentru a îmbunătăți metodele de prevenire a trișatului introduse în anul al șaselea, precum Reputation System-ul din joc. Atfel, primul sezon va aduce îmbunătățiri în ceea ce privește detecția jucătorilor agresori, ce îi intimidează pe ceilalți participanți la joc, precum și în privința analizei deconectărilor. Cel de-al doilea sezon din acest an promite să aducă reguli mai stricte în ceea ce privește abuzul procedeului de friendly fire din partea unor jucători, precum și îmbunătățiri ale procesului de anulare a unor meciuri.

Cel de-al treilea sezon va permite jucătorilor să raporteze cazurile de abuz prin voice sau video chat, folosind direct reluările meciurilor. Sezonul cu numărul 3 va introduce și Reputation Scores pentru jucători, ce vor avea consecințe directe în cel de-al patrulea sezon (recompense sau sancțiuni, după caz).

Rainbow Six Siege
Foto: Ubisoft

Battle Pass-uri și alte noutăți

Începând de astăzi și până pe 21 martie 2022, jucătorii vor putea achiziționa și Year Pass sau Premium Year Pass pentru Rainbow Six Siege. Year Pass va debloca patru Battle Pass-uri sezoniere, ce include acces cu 14 zile mai devreme la noii operatori, atunci când aceștia vor fi lansați. Pe lângă cele patru Battle Pass-uri, Premium Pass va debloca skin-uri exotice exclusive pentru arme, VIP credits, precum și 20 de tier-uri suplimentare (dintr-un total de 100), ce vor oferi recompense mai rapid.

Jucătorii de pe console vor primi, de asemenea, câteva update-uri dedicate în cursul acestui an, ce vor include opțiuni de personalizare a modului de țintire, noi preset-uri pentru schemele de control, precum și opțiunea de a ajusta FOV-ul.

Pentru a familiariza jucătorii noi cu Rainbow Six Siege, cel de-al șaptelea an de conținut suplimentar va adăuga jocului și un Shooting Range, un loc de antrenament în care veți putea experimenta cu diversele opțiuni de gameplay, fără presiunea unui meci normal. Vor fi adăugate și așa-numitele Operator Tips, ce vor oferi detalii suplimentare despre fiecare operator, despre gadget-urile acestora și strategiile de apărare sau atac potrivite.

Nu în ultimul rând, producătorii se vor ocupa și de echilibrarea si ajustarea anumitor elemente ce țin de operatorii Zero, Bandit, Dohhaebi și Thatcher. Modurile de joc Team Deathmatch și Arcade vor fi adăugate permanent în playlist, iar experiența Ranked va primi îmbunătățiri menite să evidențieze mai bine progresul fiecărui jucător.

De asemenea, spre sfârșitul anului 2022, Rainbow Six Siege va primi posibilitatea de a fi jucat online cross-play, între utilizatorii diferitelor platforme (console, PC etc.), precum și cross-progression (înregistrarea progresiei pe același cont comun, indiferent de platforma folosită).

Sursa: Ubisoft

Urmărește Go4Games.ro pe Google News