Counter-Strike sărbătorește 22 de ani de la apariția primei versiuni a jocului

Autor: Vlad Ionescu | 22.06.2021
Counter-Strike sărbătorește 22 de ani de la apariția primei versiuni a jocului
Foto: Valve

Împreună cu titluri importante precum Dota 2, League of Legends, WoW și altele, Counter-Strike a reușit, de-a lungul anilor, să se mențină în topul celor mai populare și apreciate jocuri din industrie. Acest lucru este demonstrat și în competițiile eSports ale titlului, acolo unde premiile depășesc chiar și suma de 1 milion de euro, iar sponsorii și organizatorii aleg să investească din ce în ce mai mult în joc și în organizațiile formate în jurul acestuia.

Versiunea originală de Counter-Strike a fost lansată pe 19 iunie 1999, sub forma unui mod al jocului Half-Life, realizat de Minh „Gooseman” Le și Jess Cliffe. Ambii au fost angajați apoi de Valve, care a achiziționat proprietatea intelectuală și a lansat oficial jocul de sine stătător, pentru Windows, în luna noiembrie a anului 2000.

De la lansarea jocului în urmă cu 22 de ani, seria Counter-Strike s-a bucurat de un succes inedit. Titluri precum Condition Zero și Source au sosit în anul 2004, iar Valve a lansat versiunea Global Offensive în 2012, aceasta primind numeroase update-uri în anii ce au urmat. În prezent, titlul rămâne unul dintre cele mai apreciate shootere multiplayer, cu milioane de jucători ce provin din toate regiunile lumii.

Popularitatea CS:GO se datorează mai multor factori. De la numărul ridicat de utilizatori ce folosesc platforma Steam pentru gaming, creșterea rapidă pe care fenomenul eSports a avut-o în ultimul timp, cât și aparția cât mai multor echipe profesioniste și turnee, toate aceste au ajutat jocul să urce în top. În prezent, CS se află pe primul loc în clasamentul celor mai jucate titluri de pe Steam, lider în ceea ce privește jucătorii activi și cel mai mare număr de jucători, stabilind tot mai multe recorduri.

Deși jocul se bucură de acest succes, gamerii încă merg către Valve cu diverse sugestii și reclamații. Jucătorii au cerut de mult timp servere mai performante și un sistem anti-cheating mai eficient, la care Valve pare să lucreze.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News