Iată cum va arăta S.T.A.L.K.E.R. 2: primul trailer cu secvențe de gameplay

Autor: Cosmin Aionita | 04.01.2021
Iată cum va arăta S.T.A.L.K.E.R. 2: primul trailer cu secvențe de gameplay

Drept surpriză pentru fani, la sfârșit de an, GSC Game World s-a folosit de ultima zi din 2020 pentru a publica un nou trailer pentru S.T.A.L.K.E.R. 2, acesta fiind disponibil în continuare. Am aflat, cu această ocazie, că eroul principal din S.T.A.L.K.E.R. 2 va fi Skif, un nou stalker, ale cărui acțiuni vor sta la baza unui nou capitol din istoria Zonei din Cernobîl.

De asemenea, trailer-ul de mai sus reprezintă prima ocazie de a ne face o impresie despre cum va arăta și cum se va juca S.T.A.L.K.E.R. 2, fiind primele secvențe first person prezentate de GSC Game World din aceasta mult așteptată continuare.

Dezvoltare cu probleme, exclusivitate pentru platformele Microsoft

Dezvoltarea lui S.T.A.L.K.E.R. 2 s-a dovedit a fi un proces mult mai anevoios decât ne-am fi așteptat de la succesorul unei trilogii de succes (S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl, Clear Sky și Call of Pripyat). Inițial, echipa dezvoltatoare a părăsit GSC Game World, încercând, fără succes, să obțină drepturile asupra numelui S.T.A.L.K.E.R.. Apoi, întregul studio a fost închis în 2011, dezvoltarea jocului fiind încetată. La sfârșitul anului 2014, GSC Game World și-a reînceput activitatea, iar în 2018 a fost confirmată reluarea dezvoltării lui S.T.A.L.K.E.R. 2.

S.T.A.L.K.E.R. 2 este construit folosind Unreal Engine 4. Totuși, cei de la GSC Game World au ținut să menționeze că înțelegerea cu Epic Games se referă, momentan, doar la utilizarea acestei tehnologii și nu a fost luată încă o decizie referitoare la platforma de distribuție prin intermediul căreia S.T.A.L.K.E.R. 2 urmează să fie publicat.

Producătorii însă îşi doresc să realizeze un joc cu o atmosferă foarte apăsătoare, așa cum au fost Shadow of Chernobyl, Clear Sky și Call of Pripyat la vremea lor. S.T.A.L.K.E.R. 2 nu va include un mod de joc multiplayer de tip Battle Royale, însă cei de la GSC Game World intenționează să pună la dispoziția comunităţii uneltele de modding necesare pentru a crea noi experiențe și tipuri de joc.

S.T.A.L.K.E.R. 2 a revenit în prim plan în vara anului trecut, în cadrul event-ului digital Xbox Games Showcase, prin intermediul căruia am primit primul trailer oficial al jocului, precum și detalii despre acesta: noul titlu al celor de la GSC Game World ar urma să fie lansat în 2021, pentru PC și consolele Xbox Series X|S, și va fi inclus în abonamentul Xbox Game Pass.

Sursa: All Games Delta

Urmărește Go4Games.ro pe Google News