Deathloop a fost amânat din nou! Pentru ce dată a fost reprogramat jocul

Autor: Cosmin Aionita | 09.04.2021
Deathloop a fost amânat din nou! Pentru ce dată a fost reprogramat jocul
Foto: Bethesda

Programat inițial pentru a fi disponibil în momentul lansării consolei PlayStation 5 din toamna anului recut, Deathloop a fost una dintre victimele indirecte ale crizei sanitare cauzate de pandemia de COVID-19, fiind amânat până în primăvara acestui an. Din păcate, nici această reprogramare nu s-a dovedit a fi în totalitate eficientă, Deathloop fiind acum amânat din nou, de această dată până pe 14 septembrie 2021.

Anunțul a fost făcut prin intermediul contului oficial de Twitter al jocului, Dinga Bakaba (Game Director) și Sebastian Mitton (Art Director) explicând motivele pentru care s-a recurs la această soluție. Echipa din Lyon a celor de la Arkane Studios are nevoie de mai mult timp pentru a termina și finisa Deathloop așa cum se cuvine, în condițiile în care trebuie să prioritizeze siguranța și sănătatea membrilor săi.

Shooter inventiv, cu elemente rouguelike

Deathloop spune povestea lui Colt, un personaj ce trăiește mereu aceeași zi, blocat fiind într-o buclă temporală. Astfel, pe insula Blackreef, Colt devine ținta unei veritabile vânători de oameni, singura soluție de a ieși din această capcană a timpului fiind uciderea a opt vizionari, gardieni ai buclei temporale, în numai 24 de ore.

Dacă obiectivul nu este atins, ziua se resetează, iar Colt trebuie să o ia de la capăt. Totuși, astfel Colt poate învăța mai bine rutinele zilnice ale celor opt ținte ale sale și își poate crea o strategie eficientă de a le elimina cât mai repede. Deathloop va împrumuta elemente de gameplay din precedentele titluri create de Arkane, Dishonored sau Prey, precum numeroase căi de a aborda anumite situații, stealth, schimburi de focuri, capcane, comportamentul imprevizibil și de multe ori ostil al NPC-urilor etc.

Totuși, printre cele opt ținte ale lui Colt se află adevăratul antagonist din Deathloop: Julianna Blake, o asasină al cărei singur scop este uciderea eroului și menținerea buclei temporale. Julianna va avea la dispoziție propriile abilități speciale și, spre deosebire de celelalte NPC-uri, poate rezerva o surpriză extrem de neplăcută pentru Colt: alți jucători vor putea prelua controlul Juliannei, invadându-ți sesiunea de joc pentru a-ți strica planurile.

Acesta va fi însă un mod de joc opțional in Deathloop, accentul principal al jocului fiind pus pe misiunea single player a lui Colt.

După ce a fost amânat din nou, Deathloop este acum programat pentru 14 septembrie 2020, fiind așteptat în ediții pentru PlayStation 5 și PC. În ceea ce privește consolele, Deathloop va fi disponibil exclusiv pentru PlayStation 5 cel puțin un an din momentul lansării.

Sursa: Deathloop Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News