DOOM – iată cele şase moduri de joc multiplayer

Autor: Cosmin Aionita | 22.03.2016
DOOM - iată cele şase moduri de joc multiplayer

Bethesda şi id Software continuă să ofere detalii despre componenta multiplayer a viitorului joc DOOM. Astfel, multiplayer-ul noului DOOM va include şase moduri de joc, unele dintre ele familiare, altele noi, reunind atât elemente clasice, cât şi influenţe moderne.

Iată care sunt cele şase moduri de joc multiplayer ce vor fi prezente în noul DOOM:

• Soul Harvest
În acest mod de joc, nu este suficientă eliminarea adversarului, ci, pentru a puncta, este nevoie să-i culegi şi sufletul rămas în urmă. Evident, veţi putea culege şi sufletele coechipierilor doborâţi pentru a nu oferi oponenţilor ocazia de a câştiga respectivele puncte puse în joc. Mai mult, în locul în care a fost ucis primul jucător, îşi va face apariţia un Demon Rune cu efect nelimitat, transformându-l permanent, pe cel care obţine acest powerup, într-un demon. Cei care sunt doborâţi de acest demon vor lăsa în urmă două suflete, în timp ce uciderea unui astfel de demon va fi răsplătită cu cinci suflete.

• Freeze Tag
Familiar acelora care jucau mod-urile pentru Quake acum ani buni, Freeze Tag îşi va face apariţia, în mod oficial, şi în următorul DOOM. În loc să fie ucişi, armele doar îi îngheaţă pe inamici: aceştia devin alunecoşi şi pot fi fie împinşi prin nivel, fie dezgheţaţi de coechipieri, fie chiar aruncaţi în lavă sau reziduuri toxice pentru a face respawn. La sfârşitul rundei, câstigă fie echipa care şi-a îngheţat toţi adversarii, fie echipa care are cei mai multi membri neîngheţaţi. Dacă situaţia rămâne echilibrată, un Demon Rune îşi va face apariţia pentru a decide un învingător.

• Warpath
Un singur punct de control îşi va face apariţia în locuri predefinite de pe hartă şi se va mişca la anumite intervale de timp. În acelaşi timp, însă în ordine inversă a locaţiilor de spawn, îşi va face apariţia şi un Demon Rune, care îşi va schimba la rândul său poziţia pe hartă. Vei încerca să câştigi puncte staţionând în punctul de control sau iţi vei decima inamicii cu ajutorul Demon Rune-ului?

• Domination
De această dată, vor exista trei puncte de control pe hartă, însă acestea nu se vor mai mişca pe parcursul unui meci. Pe de alta parte, un Demon Rune se va materializa în mod aleatoriu în arenă, apariţia acestui powerup fiind anunţată către toţi participanţii la joc.

• Team Deathmatch
Clasicul mod de joc popularizat de primul DOOM revine într-o versiune pe echipe. Jucătorii vor putea alege dintre mai multe loadout-uri cu diferite arme şi accesorii şi vor încerca să-şi doboare inamicii. Demon Rune-ul şi alte powerup-uri îşi vor face apariţia la anumite intervale de timp, dar kill-urile realizate din postura de demon nu vor oferi punctaj sporit.

• Clan Arena
Regulile sunt extrem de simple în acest mod de joc: după ce mor, jucătorii nu pot face respawn, câştigătoare fiind desemnată echipa care reuşeşte să-şi elimine toţi oponenţii înainte ca proprii membri să cadă în luptă. În acest mod de joc, vor fi dezactivate toate powerup-urile, atât cele simple (health şi armor), cât şi cele speciale (Demon Rune), pentru a oferi şanse egale tuturor participanţilor la meci.

Două dintre aceste moduri de joc, Warpath şi Team Deathmatch, vor putea fi încercate în beta-ul multiplayer pentru DOOM, ce se va desfăşura în perioada 31 martie – 4 aprilie 2016. Aici găsiţi mai multe detalii despre acest beta, precum şi cerinţele de sistem necesare pentru a rula DOOM.

DOOM va fi lansat pe 13 mai 2016, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC.

DOOM

Urmărește Go4Games.ro pe Google News