Halo 5: Guardians anunţat, se pregăteşte Halo: The Master Chief Collection?

| 19.05.2014
Halo 5: Guardians anunţat, se pregăteşte Halo: The Master Chief Collection?

Microsoft continuă seria dezvăluirilor spectaculoase, după consola Xbox One fără Kinect venind rândul seriei Halo să iasă în evidenţă. Este vorba în primul rând despre Halo 5: Guardians, confirmat de studioul 343 Industries şi aşteptat în toamna anului viitor, exclusiv pentru Xbox One.

Ca de obicei când vine vorba de un titlu nou al unei serii atât de importante, ne sunt promise o sumedenie de îmbunătăţiri faţă de jocurile anterioare: Halo 5: Guardians va beneficia de un nou motor grafic, ce va folosi din plin oportunităţile oferite de noua generaţie de console Xbox, va rula la un framerate constant de 60 de cadre pe secundă, iar componenta multiplayer va beneficia de suport pentru servere dedicate. Cel mai important însă, conform subtitlului, se pare că vom avea de-a face şi cu alt(e) personaj(e) principal(e) în afara deja consacratului Master Chief.

Halo 5: Guardians va fi al doilea titlu dezvoltat de 343 Industries (primul fiind Halo 4), după ce seria a fost preluată de la studioul Bungie. Şi, deşi jocul este aşteptat abia în 2015, Microsoft ne promite că „drumul” spre Halo 5 va începe de anul acesta, mai multe detalii urmând a fi dezvăluite în cadrul conferinţei de presă de la E3 2014.

Mai multe surse indică faptul că Halo: The Master Chief Collection, o colecţie a primelor patru jocuri din serie, urmează să fie anunţată la E3 şi lansată în toamna acestui an pentru Xbox One. Aceasta urmează să ofere versiuni remasterizate ale jocurilor Halo: Combat Evolved, Halo 2, Halo 3 şi Halo 4, portarea căzând, cel mai probabil, în sarcina celor de la Saber Interactive (studioul care a realizat Halo: Combat Evolved Anniversary, remaster-ul HD al primului joc al seriei). Dacă acest zvon se va adeveri, există mari şanse ca Halo: The Master Chief Collection să ofere acces şi la beta-ul multiplayer pentru Halo 5: Guardians.

Halo

Urmărește Go4Games.ro pe Google News