Jocul Revenge, un „Call of Duty” în care Iran și Rusia luptă împotriva „băieților răi” NATO și SUA

Autor: Adrian Popa | 03.07.2023
Jocul Revenge, un „Call of Duty” în care Iran și Rusia luptă împotriva „băieților răi” NATO și SUA
Foto: Kosar3D

Studioul de animație Kosar3D din Iran a intrat pe piața jocurilor video, iar primul titlu dezvoltat se numește Revenge. Acesta este un shooter care spune povestea alianței dintre Rusia și Iran, care luptă cu NATO, Statele Unite și Israel.

Jocul îl are ca director pe Farhad Azima, regizor cunoscut în țara sa pentru filmul „Battle for the Persian Gulf 2” (trad.: „Bătălia pentru Golful Persic 2”). Acesta descrie o confruntare dintre Garda Revoluționară din Iran și Marina SUA. Filmul este disponibil pe YouTube:

Într-un interviu acordat Russia Today (RT), Azima oferă mai multe detalii despre proiect.

„În acest joc alianța militară este între Iran și Rusia. Grupul încearcă să neutralizeze operațiunile care sunt plănuite de inamic împotriva aliaților Iran și Rusia”, a declarat el.

RT menționează că jocul nu este despre război, ci despre lovituri preventive date, pe teritoriile lor, inamicilor celor două țări, pentru a descuraja atacuri viitoare.

Citește și: Putin a cerut organizarea unui turneu de eSports în Rusia. Jocuri populare din Vest, interzise

Mai mult, potrivit sursei citate, grafica de top și scenariile realiste fac din Revenge un „Call of Duty” al Iranului.

„Încercăm să dezvoltăm jocul pentru a fi la același nivel cu jocuri precum Call of Duty. Jocul nostru seamănă cu cele americane și de clasă mondială în ceea ce privește grafica și calitatea, în ciuda resurselor noastre limitate”, a adăugat Azima.

Titlul va include lupte între avioane iraniene Sukhoi de generația a patra și cele americane F-35, de generația a cincea. Azima spune că, pe hârtie, aeronava americană ar trebui să câștige confruntarea, dar că în luptele de aproape (dogfights), victoria îi revine avionului operat de Iran, mai ales dacă pilotul este unul din această țară.

Jocul, dezvoltat în unealta vestică Unreal Engine, spune povestea unor zombi din Ucraina

Acesta este unul dintre rarele shooter-e în care băieții răi nu provin din Orientul Mijlociu, ci din Vest.

Momentul când o rachetă hipersonică distruge, în Revenge, o bază americană de rachete Patriot:

Acțiunea din unul dintre cele șapte niveluri ale jocului se petrece în Ucraina. Jucătorul trebuie să se infiltreze într-un laborator deținut de americani. Cercetătorii de acolo îi transformă pe ucraineni în zombi care îi atacă pe ruși. Azima spune că inspirația au reprezentat-o, atenție, laboratoarele americane din Ucraina descoperite de Rusia, în care erau produse virusuri mortale. Deși pare absurdă, această informație a fost promovată de propaganda de la Kremlin.

Lucrul la Revenge a început acum doi ani, iar proiectul ar urma să fie finalizat în acest an. Marea ironie? Titlul este dezvoltat în motorul grafic Unreal Engine, dezvoltat de compania americană Epic Games.

Sursa: PC Gamer

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News