Metro Exodus Enhanced Edition nu va funcționa fără Ray Tracing. Când se lansează noua ediție a jocului

Autor: Cosmin Aionita | 29.04.2021
Metro Exodus Enhanced Edition nu va funcționa fără Ray Tracing. Când se lansează noua ediție a jocului

4A Games a anunțat deja că Metro Exodus urmează să primească un upgrade grafic substanțial, ce se va concretiza prin versiuni next-gen, cu Ray Tracing, special concepute pentru consolele de nouă generație PlayStation 5 și Xbox Series X|S, dar și printr-o nouă ediție – Metro Exodus Enhanced Edition – dezvoltată pentru noile tehnologii de pe PC. Ei bine, studioul din Ucraina a anunțat când va disponibil acest Enhanced Edition pentru PC, detalii despre tehnologiile pe care le va include, dar și cerințele de sistem ale acestei ediții.

În primul rând, acest Metro Exodus Enhanced Edition va fi lansat pe 6 mai 2021 și va disponibil în mod gratuit pentru toți cei care dețin deja ediția originală a jocului pe PC (prin Steam, Epic Games Store, GOG sau Windows Store).

Ray Tracing dus la următorul nivel

Pentru un upgrade grafic cât mai evident, vor fi folosite tehnici avansate de implementare a efectelor Ray Tracing, precum reflexiile în timp real, iluminare globală dar și suport pentru tehnologia DLSS 2.0 de la NVIDIA. Pentru a vă face o idee cât mai exactă despre ce hardware va fi necesar pentru rularea eficientă a acestui Enhanced Edition, 4A Games a publicat tabelul de mai jos.

Metro Exodus Enhanced Edition

Există însă și speranță pentru cei care nu au reușit să achiziționeze până acum un model GeForce RTX de la NVIDIA: implementarea de Ray Tracing folosită în această nouă versiune de Metro Exodus va funcționa și pe alternativele recente de la AMD. Mai mult, cei care nu dețin un calculator echipat corespunzător pentru gaming de nouă generație vor putea totuși să încerce Metro Exodus Enhanced Edition prin intermediul serviciului de streaming GeForce Now.

Metro Exodus Enhanced Edition va fi disponibil începând cu 6 mai 2021 și va fi oferit gratuit pentru toți cei care dețin deja ediția originală a jocului pe PC (prin Steam, Epic Games Store, GOG sau Windows Store).

Sursa: MetroTheGame.com, Digital Foundry

Urmărește Go4Games.ro pe Google News