Metro Exodus aduce Ray Tracing pe PlayStation 5 și Xbox Series. O nouă ediție va fi lansată pentru PC

Autor: Cosmin Aionita | 16.02.2021
Metro Exodus aduce Ray Tracing pe PlayStation 5 și Xbox Series. O nouă ediție va fi lansată pentru PC
Foto: Deep Silver

Studioul 4A Games a anunțat că Metro Exodus, cel mai recent titlu al seriei Metro, va primi un upgrade grafic substanțial, ce se va concretiza prin versiuni next-gen, cu Ray Tracing, special concepute pentru consolele de nouă generație PlayStation 5 și Xbox Series X|S, dar și printr-o nouă ediție – Metro Exodus Enhanced Edition – dezvoltată pentru noile tehnologii de pe PC.

Ray Tracing pentru toată lumea

În momentul apariției sale inițiale din toamna anului 2019, Metro Exodus a fost unul dintre primele jocuri ce au oferit Ray Tracing, prin intermediul seriei de plăci video RTX a celor de la NVIDIA.

Odată cu apariția implementărilor de Ray Tracing oferite de consolele de nouă generație, cei de la 4A Games au luat decizia de a retușa 4A Engine (motorul grafic folosit de titlurile seriei Metro), pentru a oferi o experiență Ray Tracing mult mai completă, atât pentru noile console, cât și pentru PC-urile avansate.

Astfel, producătorii au construit o nouă metodă de iluminare pentru acest engine, bazată în totalitate pe Ray Tracing, cu numeroase optimizări, upgrade-uri și caracteristici noi adăugate soluțiilor de Global Illumination și Emissive Lighting deja existente în versiunea inițială a jocului, și cu adăugarea unei implementări noi a tehnicii Temporal Reconstruction, ce va ajuta la creșterea rezoluției, a detaliilor vizuale și, nu în ultimul rând, a performanței.

Iar aceste opțiuni noi vor fi disponibile atât pe plăcile video NVIDIA RTX, cât și pe soluțiile AMD recente, pentru a uniformiza suportul pe care jocul îl oferă pentru hardware-ul avansat de PC, cât și pentru consolele next-gen.

Metro Exodus Ray Tracing

4K, 60fps și Ray Tracing pentru console

Pentru început, cei de la 4A Games au confirmat că viitoarele versiuni de Metro Exodus pentru PlayStation 5 și Xbox Series X vor rula în rezoluție 4K, cu un framerate de 60 de cadre pe secundă, cu noua soluție de iluminare Ray Traced activată. Atât efectul Ray Traced Global Illumination, cât și Ray Traced Emissive Lighting vor fi activate atât pentru campania inițială a jocului, cât și pentru cele două pachete DLC incluse.

De asemenea, edițiile pentru consolele next-gen vor beneficia de timpi de încărcare mult mai rapizi, grație folosirii eficiente a SSD-urilor oferite de noile console, vor utiliza texturi de înaltă definiție 4K, precum și caracteristici specifice fiecărei platforme în parte: latența scăzută a controllerului pe Xbox, redare audio 3D și suport pentru feedback-ul haptic de pe controller-ul DualSense pentru PS5.

Și modelul mai puțin puternic Xbox Series S a fost luat în calcul, iar versiunea optimizată pentru acesta va oferi, la rândul său, suport pentru iluminarea Ray Traced și 60fps, vizându-se însă o rezoluție de numai 1080p. Nu în ultimul rând, vor fi adăugate și alte opțiuni suplimentare, cum ar fi posibilitatea de a modifica FOV-ul (Field of View).

Edițiile Metro Exodus pentru PlayStation 5 și Xbox Series X|S vor fi lansate mai târziu în cursul acestui an și vor fi disponibile în mod gratuit pentru toți cei care dețin deja jocul pentru PlayStation 4, respectiv Xbox One.

O versiune și mai avansată, doar pentru PC

În schimb, pe PC, metodele actualizate de redare a iluminării Ray Traced vor fi completate de reflexiile reproduse prin intermediul tehnologiei Ray Tracing, upgrade-ul urmând să fie atât de pronunțat încât cerințele minime vor fi actualizate pentru a include o placă video capabilă de Ray Tracing.

Astfel, s-a luat decizia oferirii acestei ediții noi a jocului – Metro Exodus Enhanced Edition –, ce va fi disponibilă separat de versiunea inițială. Totuși, cei care dețin deja Metro Exodus pe Epic Games Store, Steam sau GOG vor primi acces gratuit și la noul Metro Exodus Enhanced Edition.

Mai mult, acest Enhanced Edition pentru PC va include și suport pentru DLSS 2.0 (Deep Learning Super Sampling) de la NVIDIA, ce va oferi performanță sporită, păstrând detaliile și rezoluția de afișare.

Metro Exodus Enhanced Edition pentru PC va fi disponibil în primăvara anului 2021.

Metro Exodus Ray Tracing

Sursa: 4A Games

Urmărește Go4Games.ro pe Google News