Metro Exodus va include tehnologia RTX de la NVIDIA

Autor: Cosmin Aionita | 28.03.2018
Metro Exodus va include tehnologia RTX de la NVIDIA

Studioul 4A Games a anunţat că va colabora cu NVIDIA pentru a implementa noua tehnologie RTX în Metro Exodus, viitorul titlu al seriei Metro. Prezentată în premieră la GDC 2018, tehnologia RTX este rezultatul unei colaborări dintre NVIDIA şi Microsoft, fiind menită să faciliteze implementarea efectelor de iluminare globală bazate pe ray tracing realizat în timp real.

În locul prezentării unei demonstraţii tehnologice teoretice, cei de la 4A Games au preferat să implementeze RTX direct în Metro Exodus, realizând un demo folosind unul dintre mediile de joc dezvoltate pentru acest titlu, efectele de Ambient Occlusion şi Indirect Lighting fiind redate în timp real cu ajutorul tehnologiei NVIDIA. Ce a ieşit puteţi urmări în clipul de mai jos.

În Metro Exodus, jucătorii vor avea din nou ocazia să intre în pielea lui Artyom, care, împreună cu un grup de Spartan Rangers, va încerca să părăsească Moscova şi să se îndrepte către estul Rusiei, în căutarea unei noi vieţi.

Mediul de joc va fi mult mai deschis, cu niveluri vaste, non-liniare, în care, pe lângă ameninţările faunei mutante, protagoniştii vor avea de înfruntat condiţiile meteo potrivnice, precum şi ciclul noapte-zi dinamic. Acţiunea din Metro Exodus va avea loc pe durata unui întreg an calendaristic, producătorii promiţând şi implementarea celor patru anotimpuri.

Metro Exodus va fi lansat în toamna lui 2018, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News