Microsoft a achiziţionat licenţa Gears of War

| 28.01.2014
Microsoft a achiziţionat licenţa Gears of War

În urma zvonurilor conform cărora Epic Games nu mai dorea să continue seria Gears of War pe platformele Xbox, dar şi a presiunii puse de studiourile din portofoliul celor de la Sony, Microsoft a hotărât să facă un foarte important pas.

Astfel, gigantul din Redmond a anunţat achiziţionarea licenţei Gears of War de la Epic Games, tranzacţia incluzând atât drepturile pentru vechile titluri ale seriei, precum şi pentru cele viitoare, alături de tot ce înseamnă merchandising legat de numele Gears of War (îmbrăcăminte, jucării, cărţi etc.).

Gears of War

Anunţul a fost făcut de Phil Spencer, managerul general al Microsoft Game Studios, acesta ţinând să precizeze că de realizarea viitoarelor titluri Gears of War se va ocupa Black Tusk Studios, un nou studio deschis de Microsoft în Vancouver, Canada. Mai mult, pentru supervizarea dezvoltării viitoarelor jocuri Gears of War a fost cooptat şi Rod Fergusson, fost membru marcant al echipelor de la Epic Games (Gears of War 2) şi Irrational Games (BioShock Infinite).

Nu este pentru prima oară când Microsoft apelează la acest gen de strategie, studioul 343 Industries fiind format special pentru a prelua toate sarcinile legate de seria Halo de la Bungie Entertainment (care au preferat sa iasă de sub tutela Microsoft şi să realizeze Destiny în colaborare cu Activision). Spre deosebire însă de 343, Black Tusk Studios nu se va ocupa exclusiv de Gears of War, studioul având în lucru un proiect nou, al cărui teaser a fost dezvăluit în cadrul E3 2013.

De asemenea, Wes Philips, purtătorul de cuvânt al celor de la Epic Games, a ţinut să menţioneze că înstrăinarea licenţei Gears of War nu este sinonimă cu încetarea dezvoltării de jocuri în cadrul studioului pe care îl reprezintă. Epic Games va continua sa creeze propriile jocuri video, compania având în dezvoltare câteva proiecte, printre care şi Fortnite.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News