Overwatch, un prim first person shooter de la Blizzard Entertainment

Autor: Cosmin Aionita | 10.11.2014
Overwatch, un prim first person shooter de la Blizzard Entertainment

Dacă StarCraft II: Legacy of The Void este finalul unei trilogii foarte cunoscute, Overwatch a fost asul din mânecă, cu ajutorul căruia Blizzard Entertainment a surprins întreaga audienţă de la BlizzCon 2014. Este vorba despre primul first person shooter realizat de prestigiosul studio şi, probabil, primul joc al unei noi serii de succes.

Overwatch este un first person shooter multiplayer, în care se vor confrunta două echipe a câte şase jucători fiecare. Aceştia vor întruchipa mai multe feluri de eroi, fiecare cu abilităţile sale unice. Acţiunea va avea loc pe hărţi futuristice, care pot varia de la străzile iluminate de holograme ale Londrei şi până la un bazar aflat la baza unei piramide tehnologizate din Egipt. Fiecare hartă va fi proiectată pentru a scoate în evidenţă abilităţile şi puterile personajelor, cu un puternic accent pe verticalitatea gameplay-ului (acţiunea va avea loc la nivelul solului, pe clădiri sau chiar în cer).

Overwatch se va desfăşura într-o versiune a Pământului foarte avansată din punct de vedere tehnologic, fiind folosit un stil artistic specific jocurilor Blizzard. Într-o perioadă de criză mondială, este creată Overwatch – o forţă de intervenţie internaţională, formată din soldaţi, oameni de ştiinţă sau aventurieri, pregătită să readucă planeta pe linia de plutire. Chiar şi după îndeplinirea acestui obiectiv, eroii vor rămâne activi.

Iată câţiva dintre aceste eroi pe care îi vom putea întruchipa în Overwatch:

Tracer, o fostă femeie-pilot de teste britanică, capabilă să execute acrobaţii de-a dreptul imposibile cu ajutorul abilităţilor sale de a se teleporta, de a arunca cu bombe energetice sau de a inversa trecerea timpului
Reinhardt, un masiv soldat german echipat cu o armură impresionantă, îşi poate pune adversarii la respect cu ajutorul rocket hammer-ului său.
Hanzo, un mercenar japonez ce foloseşte un arc, poate urca pereţii înalţi doar cu ajutorul propriilor braţe, poate folosi un tracking device care scoate în evidenţă inamicii şi are puterea de a dezlănţui spiritul unui dragon capabil să doboare toţi inamicii din calea sa.
Symmetra, o arhitectă din India, este capabilă să manipuleze şi să folosească lumina şi energia pentru a-şi proteja aliaţii său răni inamicii; la nevoie, ea poate să-şi teleporteze aliaţii în prima linie a bătăliei.

Overwatch va beneficia de o perioadă extinsă de testare beta în 2015, doritorii având posibilitatea de a se înscrie în acest beta test prin accesarea www.playoverwatch.com.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News