PositronX, un nou first person shooter românesc, se lansează oficial

Autor: Cosmin Aionita | 19.10.2020
PositronX, un nou first person shooter românesc, se lansează oficial

Amber, cel mai mare studio independent de game development din România, a anunțat lansarea oficială a jocului PositronX. Aceste este un rogue-lite first person shooter creat de Scorpius Games, studio local bucureștean cu care Amber a fuzionat în luna martie a acestui an. PositronX, aflat până acum în stadiu Early Access, se va lansa oficial, prin intermediul Steam, pe 29 octombrie 2020 și poate fi achiziționat acum la prețul de 19,99€.

PositronX pune accentul pe lupte strategice rapide, mecanici creative de manipulare a timpului și spațiului, o grafică detaliată, în timp ce jucătorii încearcă să supraviețuiască prin nivelurile mereu noi, generate algoritmic.

Gameplay dinamic, elemente noi și rejucabilitate sporită

PositronX va ieși din perioada Early Access cu o mulțime de elemente noi: un nivel nou va fi adăugat la momentul lansării, completând oferta de trei niveluri deja existente. Se vor alătura și trei noi personaje: Quart – un asasin tăcut, dar mortal –, Neutron – un specialist devastator – și Graviton – un maestru al timpului. Arsenalul pe care jucătorul îl are la dispoziție se îmbogățește, de asemenea, cu două noi arme: Core Gun și Time Gun. Toate aceste elemente elemente noi vor servi pentru a ajunge la întâlnirea cu boss-ul final: The Machina.

În PositronX, nivelurile sunt generate algoritmic dintr-o serie de hărți predefinite, iar această abordare face ca jucătorii să trăiască de fiecare dată o experiență nouă, cu dușmani mereu diferiți. Totuși, de fiecare dată când jucătorii vor muri, vor reveni mai puternici în joc, cu o multitudine de implanturi și arme la dispoziție. Aceste implanturi oferă diverse abilități, precum manipularea timpului și spațiului, accesul la aliați capabili să-i ajute, posibilitatea de a se miniaturiza sau de a crea diversiuni, printre multe altele.

Pe lângă faptul că pot naviga pe pereți pentru a-și depăși adversarii, jucătorii pot și încetini, opri sau pot derula timpul înapoi. De asemenea, pot sări peste inamici sau folosi telechinezia pentru a opri gloanțele în aer și pentru a le redirecționa către adversari și chiar se pot teleporta.

PositronX

Un motiv de mândrie pentru producători

În PositronX, jucătorii pot alege dintre șapte personaje diferite, cu abilități unice și arme ce pot fi upgradate pe măsură ce progresează prin joc. Conform producătorilor, mecanica din PositronX și estetica retro-industrială reprezintă combinația perfectă dintre gameplay-ul unor jocuri de succes ale anilor ’90, precum Quake 2 și Descent, și un design rogue-lite, ce promite o experiență rejucabilă. Reprezentanții Scorpius Games au declarat următoarele:

Datorită feedback-ului valoros din partea jucătorilor, PositronX a folosit timpul din perioada de Early Access pentru a rafina experiența din joc, devenind un first person shooter de primă clasă.

De asemenea, Mihai Pohonțu, CEO al Amber, a adăugat:

Lansarea PositronX marchează primii pași făcuți de Amber în producția de jocuri video pentru PC și console. Dezvoltăm o echipă care va crea mai multe jocuri pentru aceste platforme în următorii ani.

PositronX va fi disponibil în versiune finală, pentru PC, începând cu 29 octombrie 2020, prin intermediul Steam, la un preț echivalent cu 19,99€.

PositronX

Sursa: Steam

Urmărește Go4Games.ro pe Google News