Project BlueStreak, noul joc al părintelui seriei Gears of War

Autori: Cosmin Aionita, Liviu - Andrei Mihai | 12.03.2015
Project BlueStreak, noul joc al părintelui seriei Gears of War

Cliff Bleszinski este un personaj foarte cunoscut în industria jocurilor video, acesta fiind responsabil, alături de Epic Games, pentru câteva dintre cele mai importante jocuri ale companiei, cum ar fi seria Jazz Jackrabbit, Tyrian sau titlurile Unreal Tournament. Totuşi, Bleszinski, poreclit şi CliffyB, va rămâne în cărţile de istorie graţie implicării sale în procesul de producţie a jocurilor Gears of War, o serie care a contribuit serios la succesul consolei Xbox 360.

Chiar şi în aceste condiţii, după finalizarea lui Gears of War 3, Bleszinski a hotărât să părăsească echipa de la Epic Games, concentrâdu-se pe formarea unui nou studio – Boss Key Productions – şi dezvoltarea unui nou joc: nume de cod Project BlueStreak. Spre deosebire de mai vechile proiecte în care a fost implicat Cliff Bleszinski, Project BlueStreak va fi un shooter Free-to-play, acesta urmând să fie publicat de Nexon (publisher foarte experimentat în acest domeniu).

Project BlueStreak este construit folosind noul Unreal Engine 4 (opţiune lesne de înţeles, având în vedere trecutul lui Bleszinski în cadrul Epic Games), iar primele secvenţe in-game, provenite dintr-o hartă multiplayer a viitorului joc, au prezentate în cadrul convenţiei PAX East 2015 şi pot fi vizionate mai sus.

Ca întotdeauna când vine vorba de jocuri Free-to-play, Bleszinski a promis că Project BlueStreak nu va folosi mecanici de tip “pay-to-win”, modelul de microtranzacţii ales urmând să fie foarte “corect” cu viitorii jucători. Project BlueStreak este dezvoltat în exclusivitate pentru PC, nefiind încă oferită o posibilă dată/perioadă de lansare a acestui joc.

Project BlueStreak

Urmărește Go4Games.ro pe Google News