Quake II, relansat cu gameplay, grafică și multiplayer îmbunătățite. Cât costă și cum îl puteți obține

Autor: Cosmin Aionita | 10.08.2023
Quake II, relansat cu gameplay, grafică și multiplayer îmbunătățite. Cât costă și cum îl puteți obține
Foto: Bethesda

Cu ocazia QuakeCon 2023, Bethesda și id Software au lansat o nouă versiune remasterizată a clasicului Quake II, disponibilă chiar acum pe toate platformele.

Gameplay îmbunătățit

Aceasta nouă ediție a clasicului first person shooter beneficiază de îmbunătățiri de gameplay, cum ar fi adăugarea focului în fața țevilor armelor jucătorului și inamicilor, precum și apariția indicatoarele pentru a determina mai ușor direcția din care jucătorul este lovit de oponenți. De asemenea, „sute” de bug-uri legate de niveluri și gameplay au fost rezolvate.

Mai mult, AI-ul inamicilor a fost îmbunătățit, iar extratereștrii Stroggos beneficiază acum de rutine mai avansate de path finding, noi atacuri și noi tactici. Spre exemplu, inamicii se vor arunca la pământ pentru a evita focul jucătorului și vor fi capabili să sară de la un nivel superior la unul inferior pentru a-și urmări mai eficient prada.

Navigarea prin nivelurile întortocheate din Stroggos este ușurată de o busolă, proaspăt adăugată, care indică mereu calea către următorul obiectiv ce trebuie îndeplinit pentru a progresa.

Noi elemente grafice

Vizual, nivelurile au fost îmbunătățite cu o iluminare mai rafinată, dar și modele noi pentru arme și inamici. Umbrele și luminile dinamice au fost adăugate atât pentru arhitectura harților, cât și pentru efectele speciale ale armelor. Toate aceste elemente grafice noi pot fi activate și personalizate prin intermediul meniului in-game.

La fel ca în cazul versiunii similare a primului joc Quake, și acest remaster pentru Quake II include atât jocul de bază, cât și cele două expansion pack-uri: The Reckoning și Ground Zero. De asemenea, este inclus tot conținutul din Quake II 64 (ediția pentru Nintendo 64 a jocului original), acum remasterizat în rezoluții înalte, framerate superior și cu o schemă de control modernizată.

Mai mult, a fost adăugat și un episod nou-nouț, Call of the Machine, dezvoltat de studioul Machine Games special pentru această nouă ediție de Quake II. Acest nou episod poate fi abordat atât single player, cât și în mod co-op.

Id Vault, multiplayer bogat și boți controlați de AI

Aceasta nouă ediție de Quake II a primit și id Vault, o secțiune în care puteți explora artwork-uri și înregistrări video din timpul procesului de dezvoltare a jocului original, cu primele versiuni ale armelor clasice și item-urilor, precum și variante jucabile ale unor niveluri preliminare.

Nu lipsește nici multiplayer-ul din acest release de Quake II, atât online, cât și split-screen local pentru patru jucători pe toate platformele, cu excepția Xbox Series X|S și PC, care beneficiază de această funcție pentru nu mai puțin de opt jucători. Puteți beneficia astfel de multiple moduri de joc multiplayer, cum ar fi Deathmatch, Team Deathmatch, Capture the Flag sau co-op, disponibil în toate cele cinci campanii incluse.

Iar dacă doriți să vă antrenați offline, o puteți face și împotriva boților controlați de AI, în modurile Deathmatch și Team Deathmatch. Nu lipsește nici suportul pentru multiplayer via LAN, pentru a retrăi „meciurile în rețea” de altădată. Nu în ultimul rând, această nouă ediție de Quake II include și suport cross-play între toate platformele pentru cei care doresc să joace multiplayer cu prietenii de pe alte console.

Noua versiune de Quake II este acum disponibilă pentru PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch și PC. Jocul costă echivalentul a 9,99€ (47 lei pe PlayStation Store) și este inclus în abonamentul Game Pass (acolo unde acesta este disponibil).

Nu în ultimul rând, posesorii versiunii originale a jocului pe Steam, GOG și Microsoft Store vor primi gratuit upgrade-ul la noua versiune.

Sursa: Steam

Urmărește Go4Games.ro pe Google News