RAGE va oferi multiplayer cooperativ

| 12.09.2011
RAGE va oferi multiplayer cooperativ

Odată cu venirea toamnei, s-a intrat în linie dreapta în ceea ce priveşte apariţia celor mai importante titluri ale celei de-a doua jumătăţi a anului. Jocuri importante precum Deus Ex: Human Revolution sau Resistance 3 deja şi-au făcut apariţia, în timp ce lunile ce urmează ne rezervă foarte multe titluri foarte aşteptate. Unul dintre acestea este RAGE, cel mai nou first person shooter realizat de id Software, părinţii seriilor DOOM şi Quake.

Despre RAGE şi motorul său grafic id Tech 5 am tot vorbit pe parcursul verii pe Go4games. Jocul va aborda o temă post apocaliptică, jucătorul fiind nevoit să supravieţuiască undeva într-un viitor nu chiar atât de îndepărtat, după ce civilizaţia, aşa cum o ştiam noi, a fost distrusă, fiind înlocuita de tot felul de triburi mutante. John Carmack, principalul programator al celor de la id Software, a scos în evidenţă că principalul avantaj al motorului grafic din spatele lui RAGE este capacitatea acestuia de a susţine un framerate constant de 60 de cadre pe secundă, indiferent de platforma pe care va rula jocul (PC, Xbox 360 sau PlayStation 3).

Şi mai impresionantă este această realizare dacă luăm în calcul faptul că RAGE va oferi suport pentru misiunile cooperative, ce pot fi abordate atât online, cât şi în splitscreen local, după cum puteţi observa în trailerul de mai jos. Şi mai interesant este că secvenţele pe care le puteţi urmări mai jos sunt capturate din versiunea de PC a jocului, multiplayer-ul splitscreen fiind o componentă pe care rareori avem ocazia să o întâlnim în variantele de PC ale jocurilor.

RAGE va fi lansat în Europa la începutul lunii viitoare, pe 7 octombrie, pentru PC, Xbox 360 şi PlayStation 3.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News