Shooter-ul retro Ion Fury soseşte pe console. Când se lansează pe PS4, Xbox One şi Nintendo Switch

Autor: Cosmin Aionita | 29.04.2020
Shooter-ul retro Ion Fury soseşte pe console. Când se lansează pe PS4, Xbox One şi Nintendo Switch

Ion Fury (fostul Ion Maiden), publicat de 3D Realms şi 1C Entertainment, a fost considerat unul dintre cele mai reuşite first person shootere ale anului trecut, în special în aria jocurilor retro, fiind lansat, din păcate, doar pentru PC. Acest neajuns este pe cale să fie corectat, cele două companii anunţând că Ion Fury este pe cale sa fie lansat şi pentru toate consolele actuale.

Astfel, Ion Fury va fi disponibil în format digital, începând cu 15 mai 2020, atat pentru PlayStation 4 şi Xbox One, cât şi pentru Nintendo Switch. Toate versiunile jocului vor rula cu un framerate de 60 de cadre pe secundă. Precomenzile pentru Xbox One şi Nintendo Switch vor beneficia de o reducere promoţională de 15% faţă de preţul standard de 24,99€ (PlayStation 4 şi Xbox One), respectiv 29,99€ (Nintendo Switch). De asemenea, jocul urmează să beneficieze de ediţii fizice pentru toate cele trei platforme, acestea urmând să fie disponibile începând cu 26 iunie 2020.

Ion Fury a fost realizat de studioul Voidpoint, o echipă formată din membri ai comunităţii EDuke32 (o versiune modernizată a jocului Duke Nukem 3D) şi designeri de niveluri cu experienţă pentru Duke 3D. De altfel, jocul foloseşte o versiune actualizată a engine-ului Build, motor grafic ce a stat în spatele unora dintre cele mai de succes first person shootere ale anilor ’90: Blood, Shadow Warrior, Duke Nukem 3D sau Redneck Rampage.

Ion Fury a fost conceput drept “o scrisoare de dragoste” pentru fanii shooterelor old school, pe lângă aspectul retro, jocul urmând să beneficieze de un level design complex, cu numeroase arii interconectate, interactivitate sporită cu obiectele din mediul înconjurător şi foarte multe secrete. Toate armele vor beneficia fie de un mod secundar de foc, fie de tipuri alternative de muniţie.

Ion Fury va fi lansat, în format digital pentru PlayStation 4, Xbox One si Nintendo Switch, pe 15 mai 2020. Editiile fizice ale jocului pentru toate aceste trei console vor fi disponibile începând cu 26 iunie 2020.

Ion Fury

Urmărește Go4Games.ro pe Google News