Six Days in Fallujah promite să fie cel mai autentic shooter militar

Autor: Cosmin Aionita | 16.02.2021
Six Days in Fallujah promite să fie cel mai autentic shooter militar

Victura și Highwire Games au dezvăluit Six Days in Fallujah, un first person shooter militar cu elemente tactice, direct inspirat de evenimentele reale din cea de-a doua bătălie de la Fallujah din 2004.

Anunțat și abandonat în 2009

Nu este pentru prima oară când acest joc este anunțat în mod oficial, dezvăluirea sa inițială având loc în 2009, cu 12 ani în urmă, atunci când Six Days in Fallujah ar fi urmat să fie dezvoltat de studioul Atomic Games și publicat de Konami.

Vechia variantă a fost însă abandonat la acea vreme din cauza subiectului său controversat, Konami neavând încredere în capacitatea jocului de a aborda aceste situații inspirate din evenimente reale.

Jocul încearcă să spună povestea celei de-a doua bătălii pentru controlul orașului Fallujah, din 2004, după ce întreaga regiune ajunsese sub controlul organizației teroriste Al Qaeda. Această confruntare s-a dovedit a fi unul dintre cele mai dificile conflicte militare pe care forțele Occidentului le-au avut de înfruntat de la războiul din Vietnam din 1968 și până atunci.

Six Days in Fallujah

O experiență autentică, readusă la viață

Jocul nu a fost însă abandonat de câțiva dintre producătorii săi, compania Victura fiind înființată în 2016 de Peter Tamte, fost CEO al Atomic Games, cu scopul de a reinventa Six Days in Fallujah și de a aduce jocul pentru o nouă generație de gameri.

Victura și studioul Highwire Games au colaborat cu pușcași marini și soldați ce au luptat în această bătălie pentru controlul orașului Fallujah, petrecând peste trei ani cu dezvoltarea unor tehnologii și mecanici de joc care să aducă acest joc cât mai aproape de experiența reală a unui conflict armat.

Peste 100 de pușcași marini, soldați și civili irakieni, ce au luat parte la evenimentele din Fallujah din 2004, au împărtășit poveștile lor cu echipa producătoare, oferindu-le fotografii sau înregistrări video din acele momente. Jocul încearcă astfel să dea voce și acestor persoane, redând poveștile lor din perspectivă first person, în stilul unui material documentar. Conform producătorilor, Six Days in Fallujah își propune să fie cel mai autentic shooter militar lansat până acum și să relateze aceste evenimente cu ingritatea pe care acestea o merită.

Six Days in Fallujah va fi lansat în cursul anului 2021, în versiuni pentru PC și console. Mai multe detalii despre joc vor fi dezvăluite în următoarele săptămâni.

Six Days in Fallujah

Sursa: All Games Delta

Urmărește Go4Games.ro pe Google News