STALKER 2: Heart of Chernobyl a fost amânat. Când va fi lansat jocul

Autor: Cosmin Aionita | 14.01.2022
STALKER 2: Heart of Chernobyl a fost amânat. Când va fi lansat jocul
Foto: GSC GameWorld

Prin intermediul unei postări pe contul oficial de Twitter al jocului, GSC GameWorld a confirmat că STALKER 2: Heart of Chernobyl a fost amânat. Cu apariția programată inițial pentru primăvara acestui an, STALKER 2: Heart of Chernobyl a primit o nouă dată de lansare: 8 decembrie 2022.

Conform declarației oficiale, STALKER 2: Heart of Chernobyl este cel mai mare proiect dezvoltat vreodată de studioul GSC GameWorld, iar cele șapte luni suplimentare vor fi folosite pentru a testa și finisa jocul așa cum se cuvine, în încercarea de a livra un produs care să se ridice la înălțimea așteptărilor.

Producătorii își doresc să realizeze un joc cu o atmosferă foarte apăsătoare, așa cum au fost Shadow of Chernobyl, Clear Sky și Call of Pripyat la vremea lor. STALKER 2: Heart of Chernobyl nu va include un mod de joc multiplayer de tip Battle Royale, însă cei de la GSC Game World intenționează să pună la dispoziția comunității uneltele de modding necesare pentru a crea noi experiențe și tipuri de joc. Jocul este dezvoltat cu ajutorul motorului grafic Unreal Engine 5.

După ce a fost amânat, STALKER 2: Heart of Chernobyl urmează să fie lansat pe 8 decembrie 2022, în variante pentru Xbox Series X|S și PC (prin Steam și Epic Games Store). Jocul celor de la GSC Game World urmează să fie inclus și în abonamentele Xbox Game Pass și PC Game Pass.

De asemenea, conform zvonurilor, STALKER 2: Heart of Chernobyl va beneficia de o perioadă de trei luni de exclusivitate temporară pentru platformele Microsoft (Xbox și PC), după expirarea acestui termen urmând să fie lansat și pentru PlayStation 5.

Sursa: STALKER Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News