STALKER 2: Heart of Chernobyl va folosi Unreal Engine 5

Autor: Cosmin Aionita | 12.08.2021
STALKER 2: Heart of Chernobyl va folosi Unreal Engine 5
Foto: GSC GameWorld

GSC GameWorld a confirmat, prin intermediul contului oficial de Twitter al seriei S.T.A.L.K.E.R., că viitorul STALKER 2: Heart of Chernobyl este realizat folosind cea mai recentă ediție a motorului grafic dezvoltat de Epic Games: Unreal Engine 5.

În ciuda faptului că studioul GSC GameWorld a îmbrățișat Unreal Engine 5 pentru STALKER 2: Heart of Chernobyl, cerințele de sistem ale jocului, după cum au fost dezvăluite în luna iunie, nu sunt tocmai exagerate.

Producătorii își doresc să realizeze un joc cu o atmosferă foarte apăsătoare, așa cum au fost Shadow of Chernobyl, Clear Sky și Call of Pripyat la vremea lor. S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl nu va include un mod de joc multiplayer de tip Battle Royale, însă cei de la GSC Game World intenționează să pună la dispoziția comunităţii uneltele de modding necesare pentru a crea noi experiențe și tipuri de joc.

Va fi lansat în primăvara anului viitor, prima dată pe PC și Xbox

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl urmează să fie lansat pe 28 aprilie 2022, în variante pentru Xbox Series X|S și PC (prin Steam și Epic Games Store).

Jocul celor de la GSC Game World urmează să fie inclus și în abonamentul Xbox Game Pass. De asemenea, precomenzile pentru Steam și Epic Games Store sunt deja disponibile, la prețurile de 59,99€, respectiv 231,99 lei.

Conform zvonurilor, S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl va beneficia de o perioadă de trei luni de exclusivitate temporară pentru platformele Microsoft (Xbox și PC), după expirarea acestui termen urmând să fie lansat și pentru PlayStation 5.

Sursa: S.T.A.L.K.E.R. Official Twitter

 

Urmărește Go4Games.ro pe Google News