Studioul People Can Fly nu a primit niciun ban de pe urma jocului Outriders

Autor: Cosmin Aionita | 18.08.2021
Studioul People Can Fly nu a primit niciun ban de pe urma jocului Outriders
Foto: Square Enix

Printr-o declarație publicată pe site-ul oficial al companiei, PCF Group (entitatea de care aparține studioul polonez People Can Fly) a dezvăluit ca nu a primit niciun fel de redevențe din partea publisher-ului Square Enix pentru jocul Outriders și nici nu a fost informată despre numărul de exemplare ale jocului comercializate către utilizatori.

Declarația, redactată în limba poloneză, menționează că People Can Fly și Square Enix au avut o înțelegere conform căreia publisher-ul urma să înceapă plățile către studioul polonez odată ce costurile de producție, distribuție si promovare ale jocului Outriders erau acoperite. Însă nici până acum, cu aproape cinci luni scurse de la apariția jocului, nicio astfel de plată nu a fost făcută, sugerând faptul că Outriders nu s-a vândut suficient de bine.

Jucători mulți, bani deloc

Acest lucru este ciudat, având în vedere că Outriders înregistrase peste 3,5 milioane de jucători activi chiar în prima sa lună după lansare. Sebastian Wojciechowski, președinte al PCF Group, a menționat:

Nu avem niciun fel de informație oficială referitoare la vânzările lui Outriders. Le estimăm undeva între 2 și 3 milioane de exemplare comercializate și suntem de părere că acest rezultat era suficient pentru a asigura profitabilitatea jocului în primul său trimestru pe piață.

Dacă publisher-ul în continuare nu va efectua plăți, probabil acest obiectiv nu a fost atins încă. Iar ratarea depășirii acestei margini, ce ar asigura profitabilitatea jocului, sugerează că sumele cheltuite pentru publicare și promovare au fost mult mai crescute decât ce estimam inițial.

Este foarte posibil ca jocul să devină profitabil după un al doilea trimestru pe piață, iar Square Enix să înceapă să livreze și redevențe către People Can Fly. Problema pe care studioul polonez dorește să o semnaleze este lipsa de comunicare din partea publisher-ului, care nu împărtășește cifrele de vânzări și situația financiară legată de Outriders. Wojciechowski speră că acest neajuns să dispară în următoarele săptămâni și cele două companii să comunice mai bine între ele.

Nu trebuie uitat nici faptul că Square Enix a ales să ofere Outriders în mod gratuit, încă din momentul lansării, pentru utilizatorii de console Xbox ce dețineau un abonament Xbox Game Pass.

Outriders este disponibil acum, în versiuni pentru PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC și Google Stadia.

Sursa: VG247

Urmărește Go4Games.ro pe Google News