Valorant, joc cu peste 14 milioane de utilizator la nivel global, va primi și o versiune pentru mobil

Autori: Cosmin Aionita, Vlad Ionescu | 03.06.2021
Valorant, joc cu peste 14 milioane de utilizator la nivel global, va primi și o versiune pentru mobil
Foto: Riot Games

Peste 14 milioane de jucători din întreaga lume se conectează în fiecare lună pentru a juca Valorant, first person shooter-ul free-to-play de la Riot Games. La un an de la lansarea jocului, studioul a anunțat planurile de extindere a francizei Valorant pe mobile, pentru a fi accesibil cât mai multor jucători din România, dar și din întreaga lume, precum și o lună de premii și provocări în joc.

După un debut record în beta și o lansare globală de succes, Valorant s-a impus rapid drept unul dintre titlurile favorite ale gamerilor competitivi la nivel mondial, devenind unul dintre cele mai cunoscute shootere multiplayer disponibile pe PC.

În primul an de la lansare, jucătorii de Valorant s-au confruntat în peste jumătate de miliard de meciuri pe echipe, astfel că Riot Games se pregătește să aducă jocul mai aproape unui număr și mai mare de jucători prin dezvoltarea unei versiuni pentru telefoanele mobile care va fi disponibilă la nivel mondial.

Surprize și pentru jucătorii din România

Cu această ocazie aniversară, Riot Games pregătește o multitudine de surprize pentru fanii Valorant, oferind comunităților de jucători români premii și provocări în joc. Pe parcursul lunii iunie, utilizatorii români de Valorant vor primi swag-uri digitale, printre care un card de jucător care poate fi revendicat și un pass gratuit pentru evenimente.

Anna Donlon, producător executiv al VALORANT în cadrul Riot Games, a declarat:

Unul dintre obiectivele noastre în acest prim an a fost să câștigăm încrederea și respectul comunității globale de jocuri FPS și să le dovedim că Valorant este un tactical-shooter competitiv cu adevărat valoros. Să vedem comunitatea de jucători cum crește de la lună la lună este dincolo de ceea ce ne-am fi putut aștepta și suntem încântați să oferim în curând aceeași experiență competitivă Valorant unui număr și mai mare de jucători la nivel global.

Românii de la Nexus, implicați în scena competitivă de Valorant

La mai puțin de un an de la debutul lui Valorant din 2020, pentru a susține scena competitivă a jocului, Riot a lansat și Turneul Campionilor Valorant, care cuprinde trei niveluri de competiție: Challengers, Masters și Champions.

Echipa românească Nexus dedicată jocului s-a calificat la nivelul Challengers, unde a reușit să obțină până acum 2 victorii și 3 înfrângeri. Cea mai importantă victorie a echipei Nexus Gaming a fost contra Animel, o echipă finlandeză care s-a remarcat în competițiile din Europa. Echipa de români va continua să își arate abilitățile în următoarea etapă de calificări din luna iulie.

Valorant este un joc free-to-play care pune în opoziție două echipe de cinci jucători, atacatori vs. apărători, cu miza de a câștiga un schimb de focuri pe parcursul a 24 de runde.

Pentru a menține nivelul înalt al gameplay-ului și al competitivității, Riot Games a investit într-un infrastructură tehnică fără precedent pentru Valorant, cu servere dedicate gratuite de 128 de tichete pentru toți jucătorii la nivel global și o soluție anti-cheat de prevenire și detectare implementată încă de la lansare.

Sursa: Riot Games

Urmărește Go4Games.ro pe Google News