Wolfenstein: Youngblood va fi lansat fără suport pentru NVIDIA RTX

Autor: Cosmin Aionita | 23.07.2019
Wolfenstein: Youngblood va fi lansat fără suport pentru NVIDIA RTX

Este de notorietate faptul că Wolfenstein: Youngblood promitea să includă efecte grafice posibile graţie rutinelor de ray tracing realizate în timp real cu ajutorul tehnologiei NVIDIA RTX. Mai mult, NVIDIA a anunţat chiar şi un bundle pentru acest joc, anumite modele de plăci video RTX urmând să fie livrate alături de viitorul titlu al seriei Wolfenstein.

Ei bine, lucrurile nu par totuşi să stea atât de bine în privinţa implementării RTX în Wolfenstein: Youngblood: Jerk Gustafsson, producător executiv al jocului, a declarat, într-un interviu acordat colegilor de la VentureBeat, că suportul pentru RTX nu va fi disponibil în Youngblood la ora lansării jocului, urmând să fie adăugat ulterior.

Conform lui Gustafsson, studioul Machine Games lucrează în colaborare cu inginerii de la NVIDIA pentru a perfecţiona implementarea RTX din Wolfenstein: Youngblood, în încercarea de a face jocul să arate cât mai bine posibil. În schimb, Youngblood va face uz de tehnologia NVIDIA Adaptive Shading, la fel ca mai vechiul Wolfenstein II: The New Colossus. Cerinţele de sistem pentru Wolfenstein: Youngblood sunt disponibile aici.

Wolfenstein: Youngblood a fost dezvoltat în colaborare de studourile Machine Games (responsabil şi pentru anterioarele jocuri ale seriei) şi Arkane Studios Lyon (seria Dishonored) special pentru a fi abordat în mod cooperativ, fie alături de un prieten, fie alături de un partener controlat de AI, cei doi participanţi la joc urmând să le întruchipeze pe Jessica şi Sophia Blazkowicz, fiicele lui B.J. Blazkowicz, eroul tradiţional al jocurilor Wolfenstein. Acţiunea va avea loc în anii ’80, cele două gemene Blazkowicz aflându-se într-o misiune în Parisul ocupat de nazişti, în încercarea de a-şi găsi tatăl, dispărut de ceva vreme în capitala franceză. O noutate în cadrul seriei o vor reprezenta elementele de RPG adăugate, Youngblood urmând să ofere un sistem de progresie prin intermediul căruia jucătorii vor putea debloca noi abilităţi, ataşamente pentru arme, gadget-uri sau elemente de personalizare vizuală.

Wolfenstein: Youngblood va fi lansat pe 26 iulie 2019, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch şi PC.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News